Nieuws

© Women’s World Car of The Year

Peugeot 308 is Women’s World Car of The Year 2022

07 maart 2022
Door Stijn Blanckaert
Terwijl de Europese Car of The Year-jury nog maar net de Kia EV6 tot auto van het jaar uitriep deed de uitsluitend uit vrouwelijke autojournalisten bestaande WWCOTY-jury zonet hetzelfde met de Peugeot 308, die als Supreme Winner de Women’s World Car Of The Year titel binnenhaalt.


Ter gelegenheid van de Internationale dag van de Rechten van de Vrouw die morgen op 8 maart plaatsvindt maakte de jury van de WWCOTY de winnaars in de respectievelijke categorieën bekend. Zoals we eerder al meldden werden 6 winnaars gekozen uit een selectie van 65 automodellen.

Best Urban Car & Supreme Award Winner : Peugeot 308

Best Familiy SUV : Kia Sportage 

Best Family Car : Ford Mustang Mach-E

Best Large SUV : BMW iX 

Best Performance Car : Audi e-Tron GT 

Best 4X4 : Jeep Wrangler 4xe 

Overall-winnaar 

Uit die zes winnaars werd in de tweede en ultieme stemronde gekozen voor de Supreme Award-winner. Dat werd de Peugeot 308 die in 2022 dus de titel van Women’s World Car of The Year mag dragen.

De jury voor de award bestaat uit 56 vrouwelijke autojournalisten uit 40 landen over 5 continenten. De prijs bestaat intussen 12 jaar en België is voor het eerst vertegenwoordigd, in de persoon van Sabrina Parant.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.