Nieuws

© Peugeot

Panoramische cockpit voor nieuwe Peugeot 3008: 21 duim kijkplezier

07 juni 2023
Door Dieter Quartier

Gebogen glazen tablets die de helft van het dashboard bestrijken zijn bon ton vandaag in autoland. Als constructeur met halve premiumambities kon Peugeot dus niet achterblijven. Het introduceert de jongste generatie van het i-Cockpit-concept in de nieuwe 3008, die in september wereldkundig wordt gemaakt.

 

Met een diagonaal van 21 duim hijst het hogeresolutiescherm van de nieuwe Peugeot 3008 zich meteen naar de top van het C-SUV-segment. Het staat als het ware ingebed in de boordplank, waarvan Peugeot beweert dat ze gekenmerkt wordt door een ‘ongekende combinatie van materialen en afwerkingskwaliteit’.

Peugeot 3008 geen head-updisplay meer

De Franse autobouwer zegt meteen ook vaarwel aan het head-updisplay, dat overbodig wordt door de positionering van het panoramische display dicht tegen de voorruit. Het strekt zich uit van de linker voorruitstijl tot de middenconsole. PEUGEOT E 3008 2306STYP 001Met het oog op een optimale ergonomie is het display lichtjes naar de bestuurder toe gebogen, terwijl het perfect toegankelijk blijft voor de passagier rechts vooraan.

Peugeot 3008 behoudt i-Toggles

De specifieke kantelschakelaars werden wel behouden. Wel betreft het voortaan aanpasbare knoppen die kunnen worden geprogrammeerd voor snelle toegang tot tien van de favoriete functies van de gebruiker, of het nu gaat om het bellen van een favoriete contactpersoon, het starten van de navigatie naar een veelgebruikte bestemming, het afstemmen van de radio op een favoriete zender, het instellen van de ideale temperatuur voor de airconditioning, enzovoort.

Peugeot 3008 pook op dashboard

De middenconsole is luchtig en overzichtelijk en er kon meer ruimte worden gecreëerd door de bediening van de automatische versnellingsbak te verhuizen naar het dashboard, rechts van het stuur, net naast de stop-startknop van de auto. PEUGEOT E 3008 2306STYP 003Het compacte stuurwiel is opnieuw van de partij,  maar werd hertekend. Het centrale kussen is kleiner en 'geïsoleerd' van de stuurwielspaken om een zwevend effect te creëren. De bedieningselementen op het stuurwiel detecteren automatisch de vingers van de bestuurder, maar worden pas geactiveerd wanneer ze worden ingedrukt, om verkeerde manipulaties te vermijden. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.