Nieuws

Overweldigend: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

20 augustus 2017
Door Redactie
Op Pebble Beach in Californië stelt Mercedes een zeer exclusieve auto voor: de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. De stijlvolle Cabriolet herinterpreteert traditionele designprincipes op een extravagante manier en combineert intelligente schoonheid met klassieke, esthetische proporties en een gereduceerd lijnenspel met een technische uitstraling – een perfecte belichaming van de designfilosofie van sensuele puurheid.
De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is geconcipeerd als elektroauto die een vermogen van 550 kW (750 pk) levert. De compacte accu in de voertuigbodem maakt een actieradius van meer dan 500 kilometer mogelijk volgens de NEDC-norm. Dit zorgt niet alleen voor prestaties van sportwagenniveau (van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/ u), maar ook voor een actieradius van meer dan 500 kilometer volgens de NEDC-norm.

De bijna 6 meter lange Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet beschikt door zijn extreem lange motorkap en puristische, vloeiende lijnen over de klassieke proporties van het art deco-design. Tegelijkertijd interpreteert hij deze esthetische principes op een compleet nieuwe manier. De carrosserie beschikt over een sportief, langgerekt design dat wordt gekenmerkt door krachtige structurele elementen in combinatie met een scherpe karakterlijn. Deze lijn loopt over de gehele zijkant van de auto, van de grille naar de achterzijde.

Met het luxueuze interieur van de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet toont Mercedes-Benz een nieuwe combinatie van intelligentie en emotie. Tegelijkertijd hebben de designers de unieke traditie van het merk gekoppeld aan een ongeëvenaarde hightech beleving.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.