Nieuws

Miel Horsten

Overname van LeasePlan door ALD gefinaliseerd: Vlaming Miel Horsten wordt COO

22 mei 2023
Door Stijn Blanckaert

ALD heeft zopas bekendgemaakt dat de overname van LeasePlan afgerond is. De Franse leasingmaatschappij neemt vanaf vandaag 22 mei 2023 100 procent van het kapitaal van de Nederlandse speler over, waardoor de grootste onderneming op de markt van de verhuring op lange termijn ontstaat, met 3,3 miljoen voertuigen in de vloot en 15.700 werknemers wereldwijd. Miel Horsten wordt benoemd tot COO van het fusiebedrijf.

 

ALD betaalt € 4,8 miljard voor LeasePlan en doet dat door middel van een combinatie van cash en ALD-aandelen. Na de fusie blijft het Franse Société Générale hoofdaandeelhouder van ALD, met 52,6 procent van het kapitaal, terwijl de vroegere aandeelhouders van LeasePlan in de nieuwe structuur goed zijn voor 30,75 procent van de aandelen. 16,6 procent van de aandelen wordt vrij verhandeld op de markt. 

De fusie tussen beide ondernemingen moet na de integratie van beiden leiden tot jaarlijkse synergieën ter waarde van € 440 miljoen. Tim Albertsen, tot vandaag CEO van ALD, komt aan het hoofd te staan van de nieuwe onderneming.  

Vlaming Miel Horsten wordt COO 

De Vlaming Miel Horsten wordt COO. Als Directeur Operaties zal hij verantwoordelijk zijn voor de diensten en operaties van het fusiebedrijf, voor de aankopen en alles wat verzekeringen aangaat. Hij was tot vandaag Group Regional Director voor de Benelux, de Nordics, Ierland en Zuidoost-Azië, maakte deel uit van het Executive Committee van ALD en was in die hoedanigheid al verantwoordelijk voor aankoop en verzekeringen binnen ALD. 

De Nederlander Jeroen Kruisweg, sinds 2012 bij ALD, wordt benoemd tot Regiodirecteur verantwoordelijk voor België, Denemarken, India, Ierland, Finland, Luxemburg, Maleisië, Noorwegen, Zweden en Thailand en zal dus op het hoogste niveau de leiding hebben over de activiteiten in ons land.

Binnen afzienbare tijd zullen we ook weten welke personen in ons land het management van de nieuwe organisatie zullen uitmaken en wat de nieuwe naam van het leasingbedrijf wordt. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.