Nieuws

Opvolger Opel Meriva heet Crossland X

18 januari 2017
Door Redactie
Vandaag presenteert Opel een nieuwe compacte SUV, de opvolger van de Meriva. De veelzijdige stedelijke Crossland X is de tweede telg in de Opel X-familie in het B-segment, waar hij zich bij de sportieve bestseller Mokka X voegt. 
De grotere Grandland X wordt later dit jaar gelanceerd in de compacte klasse (C-segment). Zo geeft Opel de aftrap voor het productoffensief ‘7 in 17’, waarmee zeven nieuwe modellen zullen worden gelanceerd in 2017. 

In vergelijking met de Opel Mokka X – die leverbaar is met optionele vierwielaandrijving voor occasionele offroadtrips – is de nieuwe Opel Crossland X met zijn strakke buitenafmetingen eerder voorbestemd voor de stad. Met 4,21 meter is de nieuwe Crossland X 16 centimeter korter dan de Astra, terwijl hij 10 centimeter hoger is. Zo genieten de inzittenden van de hogere zitpositie en een bijhorend uitstekend overzicht. 

Zowel de bestuurder als de passagier vooraan kunnen profiteren van de bekroonde ergonomische zetels met AGR-label (Aktion Gesunder Rücken – Actie Gezonde Rug). Opel is de enige fabrikant die dergelijk comfort aanbiedt in dit segment (zowel in de Crossland X als in de Mokka X). Ook de kofferruimte van 410 liter – zonder de achterzetels neer te klappen – is uniek in deze klasse.

“De vraag naar kleine SUV’s en crossovermodellen die geschikt zijn voor het stadsverkeer, groeit aanzienlijk. De Crossland X combineert een cool, SUV-geïnspireerd design met uitstekende connectiviteit en hoog gebruiksgemak. Daarmee is hij een tweede sterke mededinger in deze voertuigklasse, naast onze sportieve Mokka X”, zegt Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann. 

Het CUV/SUV B-segment kent een snelle groei, met verkoopcijfers die sinds 2010 vervijfvoudigd zijn. Een van de bestsellers en dus een van de trendsetters is de Opel Mokka X. De Crossland X geeft dit nieuwe, snel ontwikkelende segment dat zich onder de gevestigde compacte klasse situeert, een verdere stimulans en zorgt voor een bijkomende groei bij Opel.

De Opel Crossland X maakt op 1 februari zijn debuut in Berlijn.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.