Nieuws

Opel wint in 1996 de ITC met Calibra V6

05 augustus 2016
Door Redactie
De AvD-Oldtimer Grand-Prix, die van 12 tot 14 augustus 2016 georganiseerd wordt op de legendarische Nürburgring, is het hoogtepunt van het seizoen voor oldtimerfans. Dit jaar viert Opel haar succesvolle geschiedenis in de autosport met toerwagens die tot klassiekers uitgegroeid zijn. In polepositie staat de Calibra V6 die het 1996 International Touring Car Championship (ITC) won. De zwarte Calibra ‘Cliff’ die bestuurd werd door Manuel Reuter, behaalde de overwinning tijdens het laatste ITC-seizoen, ondanks de bikkelharde concurrentie van Alfa Romeo en Mercedes. Deze keer zal de Calibra met vierwielaandrijving op de Nürburgring bestuurd worden door gewezen DTM‑piloot en Opel‑merkambassadeur Jockel Winkelhock.

De Calibra V6 zal niet alleen aan de startlijn verschijnen. De ITC-kampioen krijgt gezelschap van de Irmscher Manta A (door rallylegendes Walter Röhrl en Rauno Aaltonen naar de overwinning gereden in de 24 uur van Spa van 1975), de Gerent Opel GT uit groep 4 en een 300 pk sterke Steinmetz Commodoreuit 1971. Onder de publieksfavorieten vinden we verder de Opel Rekord C uit groep 5, alias de ‘Zwarte Weduwe’, en een Opel Manta uit groep H die sinds zijn debuut nooit een 24‑urenrace op de Ring gemist heeft. Ook de 500 pk sterke Astra V8 Coupe voelt zich thuis in de Eifel: hij won de 24-urenrace in de ‘Grüne Hölle’ (Groene Hel) in 2003, met achter het stuur Manuel Reuter, Timo Scheider, Marcel Tiemann en Volker Strycek. Bijna ging een straatversie van de Astra-racewagen in productie als de OPC X-Treme. Deze studie die in 2001 werd voorgesteld op het Autosalon van Genève, zal opnieuw te zien zijn tijdens de Oldtimer Grand Prix. Speciaal voor rallyfans zal de OPC X-Treme op de stand van Opel Classic in de paddock geflankeerd worden door drie rallywagens waar voormalig wereldkampioen en Europees kampioen rallyrijden Walter Röhrl ooit mee reed – de Ascona A en Kadett C GT/E uit de tijd van het legendarische duo Röhrl/Berger en de Opel Ascona 400, waarmee Röhrl en copiloot Christian Geistdörfer naar de zege reden tijdens het 1982 World Rally Championship.

Naast al deze historische oldtimers zal de huidige generatie vertegenwoordigd worden door een toerwagen uit de TCR Series. De gloednieuwe Opel Astra TCR maakt zijn eerste opwachting op een Oldtimer GP en vervoegt de Calibra V6 & co ophet circuit. De Opel Astra TCR combineert een productiewagen met geavanceerde racetechnologie, zodat klantenteams kunnen deelnemen aan snelheids- en langeafstandsraces onder strikte regels. De vijfdeurs Astra wordt aangedreven door een uiterst efficiënte 2,0-liter turbogeladen motor die reglementair beperkt is tot een maximaal vermogen van 300 pk en maximaal koppel van 420 Nm. Met een droog gewicht van slechts 1200 kg is dat meer dan genoeg voor uiterst spectaculaire – en betaalbare – motorsport.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.