Nieuws

© Opel

Opel toont op IAA Experimental concept car en elektrische Astra Sports Tourer en Corsa

04 september 2023
Door Stijn Blanckaert

Ook Opel is aanwezig op de IAA in München. Het Duitse Stellantis-merk toont er onder meer de concept car Experimental naast de nieuwe elektrische Astra Sports Tourer en de vernieuwde Corsa Electric.

 

De concept car Opel Experimental is een vooruitblik op toekomstige modellen en technologieën van de constructeur. Zijn silhouet valt op door de buitenverlichting en contrasterende graphics in plaats van chroom. Het taps toelopende profiel van de elektrische crossover heeft een design met strakke oppervlakken. De conceptauto biedt geoptimaliseerde aerodynamische oplossingen in de vorm van aero-flaps vooraan en achteraan en een diffusor achteraan die naargelang de rijsituatie in- of uitschuift. 

Aan de voorkant trekt het nieuwe verlichte Opel Blitz-logo de aandacht. Dat zit in het midden van het kenmerkende “Opel Compass” en wordt geflankeerd door de langwerpige vleugelverlichting op de horizontale as.  

Het stuurwiel van de Experimental klapt naadloos weg wanneer het niet nodig is. Dit wordt mogelijk gemaakt door het steer-by-wire systeem, dat mechanische stuurcomponenten elimineert.  

Productieversie Astra Sports Tourer Electric 

OpeltrektaandachtmetdriewereldprimeurseninnovatiefstandconceptopIAAMobility2023 1Veel realistischer en minder futuristisch is de productieversie van de elektrtische Astra break. Zijn elektromotor levert 115 kW of 156 pk en een maximumkoppel van 270 Nm en zorgt voor een topsnelheid van 170 km/h. Met de achterbank rechtop biedt de Astra Sports Tourer Electric 516 liter bagageruimte terwijl dat met de stoelen neergeklapt toeneemt tot 1.553 liter. Hij gaat de concurrentie aan met onder meer concerngenoot Peugeot met de elektrische 308 SW en met de Chinese MG 5. 

Ook nieuwe Corsa Electric 

OpeltrektaandachtmetdriewereldprimeurseninnovatiefstandconceptopIAAMobility2023 2Een ander productiemodel dat in München staat is de nieuwe Corsa Electric. Die valt ook op door de nieuwe Opel Vizor, het nieuwe merkgezicht van de Opel-modellen.  

De nieuwkomer is optioneel verkrijgbaar met de volledig digitale cockpit inclusief nieuw infotainment. Het geïntegreerde Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies beschikt over verbeterde grafische, multimedia- en computervisiemogelijkheden om een meer geïntegreerd, contextbewust en voortdurend aanpasbaar cockpitsysteem te bieden dat kan evolueren om aan de voorkeuren van de passagiers te voldoen. Onder de motorkap biedt de Corsa Electric de keuze uit twee elektrische aandrijflijnen: een nieuwe optie met 115 kW (156 pk) en een rijbereik tot 402 kilometer en de beproefde variant met 100 kW (136 pk)  die volgens de WLTP tot 354 kilometer ver raakt.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.