Nieuws

Opel presenteert de nieuwe MOKKA X

12 september 2016
Door Redactie
De Mokka van de eerste generatie, heeft sinds zijn introductie in 2012 al meer dan 600.000 klanten op de teller staan. De stijlvolle looks, het pittige motoraanbod in combinatie met zijn avontuurlijke persoonlijkheid, weergaloze connectiviteit en uitgebreid aanbod geavanceerde technologie maakten hem tot een van de populairste wagens in dit segment in Europa. Bij de ontwikkeling van de nieuwe Opel MOKKA X besliste Opel duidelijk alle troeven van de voorganger te behouden én merkbare verbeteringen aan te brengen om de bestseller nog aantrekkelijker te maken. 

De nieuwe voorkant van MOKKA X volgt de lijn van Opels nieuwe design, met een vleugelvormige, horizontale frontgrille en de dominante, scherpe, dubbele vleugels van de LED-dagrijlichten die zo kenmerkend zijn. Achteraan wordt die lijn doorgetrokken met alweer een dubbele vleugel in de optionele LED-achterlichten. De zijkant van het koetswerk behoudt de sculpturale en elegante trekken met sportieve toets.

Aan de binnenkant werd de Opel MOKKA X helemaal herwerkt. Het nieuwe instrumentenbord bestaat uit horizontalere elementen. Het ziet er enerzijds eenvoudiger en netter uit, en anderzijds is het scherper en nauwkeuriger. De middenconsole werd nieuw ontwikkeld rond de 7 of 8 inch grote kleurenaanraakschermen van de infotainmentsystemen van de nieuwe generatie. Heel wat functies zijn nu toegankelijk via de capacitieve aanraakschermen. Bovendien is het centrale informatiescherm beter leesbaar dankzij de nieuwe, scherpe 3,5 inch grote zwartwit- en 4,2 inch grote kleurenschermen met witte LCD-verlichting. 

De MOKKA X is optioneel uitgerust met een intelligente, adaptieve 4x4-aandrijving. Het systeem met elektronische meervoudige plaatkoppeling kan de kracht naadloos verdelen over de voor- en achteras, terwijl hij in normale omstandigheden als een zuinige auto met voorwielaandrijving rijdt.

De vierwielaandrijving is verkrijgbaar in combinatie met de alom bekende 1.4-liter benzinemotor 140 pk en de alom geprezen 1.6 CDTI ‘fluisterdiesel’ met 136 pk. In beide gevallen is hij uitgerust met een manuele zesversnellingsbak. 

Ook op andere gebieden komt Opel tegemoet aan de verwachtingen van klanten die op zoek zijn naar een variant met vierwielaandrijving met automatische zesversnellingsbak door het intelligente systeem te combineren met de nieuwe generatie 1.4-liter ECOTEC® Direct Injection Turbo met 152 pk.

Net als de nieuwe Opel Astra zal de MOKKA X al van bij de lancering leverbaar zijn met alle Opel OnStar-diensten. Bovendien maken twee versies van de nieuwe generatie van het IntelliLink-infotainmentsysteem hun intrede in het SUV-segment. IntelliLink loodst de wereld van de smartphone de auto in met telefoonprojectie via Apple CarPlay en Android Auto (Android Auto is nog niet beschikbaar in België). 

De nieuwe Opel MOKKA X is er vanaf € 17.850.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.