Nieuws

Opel GT Concept inspireert katia_mi

23 juni 2016
Door Redactie
De Opel GT Concept was dit jaar zonder twijfel een van de sterren op het Autosalon van Genève. De afstammeling van de legendarische Opel Experimental GT liet een diepe indruk achter bij de aanwezige media en de bezoekers uit heel Europa. Hij werd door Car Design News dan ook uitgeroepen tot ‘Auto van het Salon’. De sportauto is tegelijk avant-gardistisch en puristisch, want hij verzaakt aan alles wat de zuivere vorm verstoort.

Een van de karakteristieke kenmerken van Opels GT Concept zijn de opvallende rode accenten. Die heeft hij gemeen met de creaties van Ekaterina Mishchenkova, beter bekend als katia_mi, art director en lid van de ‘Russische Vereniging van Kunstfotografen’. Rood is het leidmotief in de beelden die haar talrijke volgers op de sociale media imponeren, maar de band tussen katia_mi en haar recentste muze was nog intenser.

Katia_mi ging in op de uitnodiging om de Opel GT Concept van dichtbij te beleven, aangetrokken door zowel de realisatie als de sculpturale designfilosofie die achter de avant-gardistische sportwagen zit. De indrukken die de conceptwagen van Opel bij haar achterlieten, vonden hun weg naar haar eigen creaties. Ze tonen de auto en getuigen hoe onverwachte, visionaire functionaliteit het onderwerp kan zijn van moderne kunst. “Het is verbazend te ontdekken dat zoveel innovatief design en technische oplossingen kunnen samenkomen in een enkele auto, zoals in de Opel GT Concept”, schrijft katia_mi op haar Instagramprofiel. “De deuren zijn elektrisch gestuurd, de voorruit is een verlenging van het panoramadak, de achteruitrijcamera’s nemen het over van de traditionele spiegels en dan zijn er natuurlijk de voorste banden in mijn favoriete kleur: rood! De Opel GT Concept is gedurfd met zijn eigen persoonlijkheid en compromisloze karakter!”

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.