Nieuws

© Opel

Opel Astra GSe: plug-inhybride met GSi-smaakje

29 september 2022
Door Dieter Quartier
Wie herinnert zich nog de Astra GSi van de jaren negentig? Opel wil de aura van deze hot hatch transponeren op de nieuwste generatie van zijn middenklasser. Die haalt zijn power uit benzine plus stroom en heet bijgevolg Astra GSe.

De Astra en Astra Tourer kunnen bogen op een markant design en een rijdynamiek die nooit zo aangenaam was. Dat geldt des te meer voor de 225 pk en 360 Nm sterke Hybrid-versie, die nu dus ook als GSe wordt aangeboden. 

Wat dat pretpakketje inhoudt? Een met 10 millimeter verlaagde sportophanging, een specifieke stuurwielafstelling, dempers die afhankelijk van het soort oneffenheden harder of zachter reageren en een stabiliteitscontrole die net iets meer speelruimte toelaat.
02 opel astra gse 520351 633309fc7d7df 63331456d461bQua looks onderscheidt de GSe zich door lichtmetalen velgen van 18 duim, die geïnspireerd zijn op die van de Manta GSe-conceptcar, een specifieke voorbumper en een GSe-embleem op de achterklep. In het interieur worden de sportieve ambities nog eens benadrukt door de met alcantara beklede sportstoelen voorin. Deze zijn uniek voor de GSe en dragen het AGR-certificaat.

Und der Preis? Die hebben ze bij Opel nog niet vrijgegeven. Allicht volgt de tarievenlijst in de loop van de volgende weken. Hou de Opel-site dus in de gaten. 

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.