Nieuws

Opel Ampera-e op het Autosalon van Parijs

29 september 2016
Door Redactie
Opel heeft vandaag de revolutionaire Opel Ampera-e onthuld op het Autosalon van Parijs. De ster van het salon biedt een rijbereik van meer dan 500 NEDC-kilometers. 
De Ampera-e geeft een nieuwe betekenis aan elektromobiliteit door het voornaamste obstakel uit de weg te ruimen: het rijbereik. Gebaseerd op een aantal voorafgaande NEDC-testen kan het voertuig ruim 500 kilometer afleggen met een volle batterij. 

Als bewijs voor het rijbereik onthulde Dr. Neumann tijdens de persconferentie ook dat een Ampera-e vorig weekend van Londen naar Parijs reed (417 kilometer op de weg) met slechts één batterijlading. De batterijen waren zelfs niet leeg toen de auto aankwam op de locatie van het Autosalon van Parijs. Volgens de boordcomputer kon hij nog 80 kilometer rijden, wat aantoont dat de Ampera-e in het dagelijkse verkeer een rijbereik van ongeveer 500 kilometer kan halen.

Naast zijn hoogwaardige aandrijfsysteem heeft de Ampera-e ook een intelligent totaalconcept: dankzij het efficiënt benutten van de ruimte onder de vloer voor het plaatsen van de batterijen, is het interieur ruim, met comfortabele zitplaatsen voor vijf passagiers en een kofferruimte die vergelijkbaar is met die van een vijfdeursauto uit de compacte klasse.

Uitstekende digitale connectiviteit maakt integraal deel uit van een duurzaam concept. De Ampera-e heeft de recentste generatie van IntelliLink-infotainment en Opel OnStar aan boord. De bekroonde connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar biedt een krachtige wifihotspot voor maximaal zeven toestellen (mobiele wifihotspot nog niet beschikbaar in België). De IntelliLink-systemen zijn compatibel met met Apple CarPlay en Android Auto, en loodsen de wereld van smartphones de Ampera-e binnen (Android Auto nog niet beschikbaar in België). Zo bieden ze de passagiers volledige toegang tot hun favoriete muziek, of de mogelijkheid om films te streamen.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.