Nieuws

Opel Ampera-e krijgt 400 km actieradius

14 september 2016
Door Redactie
De Opel Ampera-e maakt definitief komaf met het grootste nadeel van een elektrische auto – angst om niet op de bestemming te geraken door het beperkte bereik. Overeenkomstig de New European Driving Cycle zou het rijbereik tot 400 km bedragen.
Natuurlijk wijkt het maximum­bereik bij dagelijks gebruik af van de NEDC-waarden. In de praktijk beïnvloeden factoren zoals de kenmerken van de weg, de weersomstandigheden, rijstijl of extra lading het bereik. De Ampera-e haalt echter moeiteloos meer dan 300 kilometer, zelfs onder gemiddelde dagelijkse omstandigheden.

Toch maak de 4,17 meter lange Ampera-e niet alleen indruk met zijn uitstekende bereik. Hij biedt ook plaats voor maximaal 5 personen en heeft een kofferinhoud van 381 liter, wat opmerkelijk meer is dan het gemiddelde van auto’s met een soortgelijke totale lengte. Deze royale ruimte wordt mogelijk gemaakt door een slimme integratie van tien batterij­modules. Het hele pakket ligt in de bodemplaat en is op maat van de contouren van de wagen gemaakt. De batterij, die bestaat uit 288 lithium-ioncellen en een capaciteit heeft van 60 kWh, werd ontwikkeld in samen­werking met LG Chem.

Het maximumkoppel van 360 Nm zorgt voor het ‘elektriserende’ temperament van de nieuwe Opel. Moeiteloos vertrekken vanuit stilstand (aan het rode licht, bijvoorbeeld) of versnellen op de oprit naar de snelweg zijn de voornaamste troeven van de Opel Ampera-e. De compacte wagen versnelt van 0 tot 50 km/u in 3,2 seconden, terwijl een tussenspurt van 80 tot 120 km/u – vooral belangrijk bij het inhalen –4,5 seconden duurt (voorlopige cijfers). De topsnelheid is elektronisch begrensd tot 150 km/u ten voordele van het algemene rijbereik. De prestaties van de elektromotor komen overeen met 204 pk.

Uitstekende digitale connectiviteit maakt integraal deel uit van een duurzaam concept. De Ampera-e heeft de recentste generatie van IntelliLink-infotainment en Opel OnStar aan boord. De bekroonde connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar biedt een krachtige wifihotspot voor maximaal zeven toestellen (mobiele wifihotspot nog niet beschikbaar in België). De IntelliLink-systemen zijn compatibel met met Apple CarPlay en Android Auto, en loodsen de wereld van smartphones de Ampera-e binnen (Android Auto nog niet beschikbaar in België). Zo bieden ze de passagiers volledige toegang tot hun favoriete muziek, of de mogelijkheid om films te streamen.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.