Nieuws

© Stellantis

Ook elektrische Opels Corsa-e en Mokka-e krijgen groter rijbereik

30 november 2021
Door Stijn Blanckaert
Het persbericht waarin Opel meldt dat de Corsa-e en Mokka-e een groter rijbereik krijgen kwam natuurlijk allesbehalve als een verrassing, nadat dezelfde boodschap gisteren al werd rondgestuurd door DS voor de 3 Crossback E-Tense en Peugeot voor de e-208 en e-2008 die allen op hetzelfde platform worden gebouwd en dus dezelfde technologie gebruiken.
0BBB5 Opel 507055Net als hun technisch identieke broers van DS en Peugeot profiteren dus ook de Mokka-e en de Corsa-e van een uitbreiding van hun autonomie door een geoptimaliseerde warmtepomp, een aangepaste transmissie en banden met een lagere rolweerstand.

Het rijbereik van de Corsa-e neemt zo toe tot 359 kilometer in de WLTP-cyclus, terwijl dat van de Mokka-e klimt naar 338 kilometer. Het gaat bij beide auto’s om een stijging met zo’n 7 procent.

De toename van het rijbereik werd onder meer gerealiseerd door optimalisatie van de HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) en de aandrijfsystemen auto’s.

Het rendement van de warmtepomp, die het interieur verwarmt en koelt en bij beide modellen standaard is, is nu hoger dan voorheen. Warmtepompen zijn efficiënter dan conventionele HVAC-systemen, omdat ze minder energie van de batterij nodig hebben, wat het rijbereik ten goede komt. De verbeteringen zullen vooral merkbaar zijn tijdens het rijden in de wintermaanden.

Een extra bijdrage aan de toename van het bereik wordt geleverd door de nieuwe transmissiereductie en de A+-geclassificeerde 16-inch (Corsa-e) en 17-inch (Mokka-e) banden.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.