Nieuws

© Groupe Renault

Ontbrandende batterij? Zo tackelt Renault het probleem.

22 februari 2022
Door Dieter Quartier
Elektrische auto’s durven wel eens vuur vatten. Om dat zo snel mogelijk te doven beschikt de nieuwe Megane E-Tech Electric over een innovatief systeem. 

Het betreft een zogenaamde Fireman Access, een speciale toegang waardoor hulpteams die te maken krijgen met een brandende batterij deze snel kunnen doven. Dit gepatenteerde systeem is het resultaat van tien jaar samenwerking tussen Renault en de brandweer. Bluswater kan rechtstreeks in het hart van het accupack gespoten worden, zodat een brand in amper vijf minuten gedoofd kan worden in plaats van soms wel drie uur.

Als aanvulling op die innovatie kunnen de hulpdiensten de batterij loskoppelen van het hoogspanningscircuit van de wagen via een schakelaar onder de achterbank. Op de ruiten van Nieuwe Megane E-Tech Electric wordt ook een QR-code aangebracht voor de hulpteams. Door deze te scannen kunnen ze heel snel zien dat het om een elektrisch voertuig gaat. Ze hebben ook toegang tot architectuurinformatie (met name de plaats van de batterij en de airbags, de plaatsen waar ze snel en zonder risico kunnen snijden, enz.), een waardevolle hulp die het mogelijk maakt om de inzittenden tot wel 15 minuten sneller te bevrijden.

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.