Nieuws

© BYD

Onderzoek ALD Automotive / LeasePlan: Chinese merken maken opmars

09 januari 2024
Door Stijn Blanckaert

ALD Automotive | LeasePlan, ’s werelds grootste leasingmaatschappij met 3,4 miljoen voertuigen in beheer, liet onlangs een marktonderzoek uitvoeren waarbij 1.204 Belgen met een auto (waarvan meer dan de helft particulieren) en 2.211 bestuurders van een bedrijfswagen van ALD Automotive | LeasePlan werden bevraagd over hun mening over Chinese automerken. Die blijken nog lang niet dezelfde status te hebben als de Europese, maar zijn aan een opmars bezig.

 

Hoewel hun auto’s in absolute aantallen nog niet zo talrijk zijn, komen de Chinese automerken wel massaal opzetten en willen ze hun deel van de koek. ALD Automotive | LeasePlan deed met de hulp van GfK onderzoek naar de perceptie van de Belgische consument en firmawagenbestuurder. 

Als antwoord op de vraag naar welke merknationaliteit de voorkeur uitgaat wordt bij de respondenten nog altijd voornamelijk naar de Duitse merken verwezen (55%). Bestuurders van een leasewagen hebben zelfs in 69% van de gevallen de voorkeur voor een Duits merk. Ook Franse en Japanse fabrikanten scoren hoog. China staat dan weer helemaal onderaan op de spontane keuzelijst. 42% van de ondervraagden laat weten liefst geen Chinese auto te willen, bij leaseautorijders is dat zelfs 52%. 

Reputatieprobleem 

Chinese merken blijken vooral af te rekenen te hebben met de slechte reputatie van het land en een inferieur kwaliteitslabel dat nog steeds aan “made in China”-producten hangt. Twee derde van de bestuurders van een bedrijfswagen (66%) geeft dat aan als reden voor hun antwoord. Ook het beperkte dealernet van Chinese merken in ons land is voor 53% bepalend bij hun keuze voor een ander dan Chinees merk. 

Niet alles is echter negatief, want de survey toont ook aan dat 52% van de bestuurders van een leasewagen toch denkt dat een Chinese auto een goede deal kan zijn. De aantrekkelijke prijszetting is daar de voornaamste reden voor, maar ook de moderne technologie die die auto’s vaak aan boord hebben weet te overtuigen. Bovendien bleken de deelnemers veel positiever tegenover de Chinese modellen te staan als ze de merknaam ervan niet meekregen dan wanneer ze wisten dat het om Chinese auto’s ging. De gemiddelde deelnemer aan het onderzoek had het trouwens moeilijk om Chinese auto’s te onderscheiden van andere modellen, terwijl de subgroep die met een firmawagen rijdt hier beter in slaagde.  

Groeiverwachting 

Uiteindelijk verwacht niet minder dan 78% van de deelnemers met een leasewagen dat het aandeel van de Chinese merken ondanks de negatieve perceptie in de komende jaren zal toenemen. De grootste uitdaging wordt voor die autobouwers dan ook het wegnemen van het wantrouwen bij het publiek en het doorbreken van de stereotypen. De vertrouwde Duitse merken genieten nog steeds de voorkeur, Chinese merken wacht een serieuze inhaalbeweging. Onbekend is duidelijk onbemind, maar alle ingrediënten zijn aanwezig om de Chinese autobouwers flink te laten groeien in het Belgische wagenpark.

Link naar de whitepaper

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.