Nieuws

© BMW

Om bij weg te dromen: BMW presenteert Concept Touring Coupé op Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023

20 mei 2023
Door Redactie

BMW presenteert met trots de wereldpremière van de BMW Concept Touring Coupé tijdens het prestigieuze evenement Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023. Deze unieke gesloten tweezitter zet de rijke traditie voort van legendarische BMW-klassiekers.

 

BMW Design heeft met de BMW Concept Touring Coupé de traditionele carrosserievorm van een elegante sportwagen opnieuw vormgegeven en er een opvallend shooting brake-concept van gemaakt. Het interieur is doordrenkt van luxe, met nauwkeurig bewerkte lederen oppervlakken afkomstig van de gerenommeerde Italiaanse fabrikant Poltrona Frau. Dit zorgt voor een weelderige en verfijnde ambiance. Daarnaast biedt het compartiment achter de stoelen voldoende ruimte om bagage op te bergen voor spontane uitstapjes. De bagage zelf is exclusief op maat gemaakt door het befaamde leeratelier Schedoni in Modena.

De handgebouwde BMW Concept Touring Coupé combineert op unieke wijze een traditioneel carrosserieconcept met de modernste technologieën van een puristische sportwagen. Het model heeft een eerbetoon aan de legendarische BMW 328 Touring Coupé uit 1940, die triomfeerde in de Mille Miglia-endurance race. Bovendien knipoogt de functionaliteit van het shooting brake-concept naar de BMW 02-serie uit de vroege jaren 1970, waarbij de term "Touring" werd gebruikt om de wagon-varianten te onderscheiden van de sedans. Het ontwerp van de emblematische kenmerken aan de achterzijde en in het interieur van deze unieke auto is geïnspireerd op het modelopschrift van zijn historische voorganger. Om de essentie van puur, onvervalst rijplezier te belichamen, wordt de BMW Concept Touring Coupé aangedreven door de kenmerkende zescilinder lijnmotor van het merk.

Om bij weg te dromen BMW Concept Touring Coupé 04Het exterieurontwerp van de BMW Concept Touring Coupé is een lust voor het oog, met opvallende proporties en exclusieve details. Het hoogtepunt is de sculpturale achterkant, voortkomend uit de vloeiende contouren van het dak die naadloos overgaan in de achterste zijpanelen. Deze vorm benadrukt de atletische schouders van de auto, terwijl de vlakke achterruit en de strakke carrosserievlakken de solide en krachtige uitstraling versterken. Van opzij gezien is de typische BMW-interpretatie van de shooting brake-proporties duidelijk herkenbaar, met een lange motorkap, gestroomlijnde dakcontouren en een krachtige achterpartij. De langgerekte zijruitgrafiek met de iconische Hofmeister-knik en de uitlopende wielkasten achteraan benadrukken de sportieve elegantie van het ontwerp.

Om bij weg te dromen BMW Concept Touring Coupé 02De buitenkant van de BMW Concept Touring Coupé is voorzien van een speciaal ontwikkelde lak genaamd "Sparkling Lario". Deze unieke grijsbruine kleurschakering, met ingebedde blauwe glasvlokken, zorgt voor een diepe en indrukwekkende visuele ervaring. Dit effect wordt versterkt door de zilver-bronzen accenten en de speciaal ontworpen BMW-grille met langwerpige spijlen. De exclusieve lichtmetalen velgen, 20” aan de voorzijde en 21” aan de achterzijde, sluiten naadloos aan bij de kleuraccenten met hun gedetailleerde 20-spaaks radiaalontwerp. 

Om bij weg te dromen BMW Concept Touring Coupé 06De interieurambiance van de BMW Concept Touring Coupé wordt bepaald door de voor het merk gebruikelijke bestuurdersoriëntatie in de cockpit, met maximale aandacht voor materiaalkeuze, kleurstelling en afwerking. De exclusieve bi-colour optie van het Italiaanse lederatelier Poltrona Frau verdeelt het interieur horizontaal in twee verschillende kleursegmenten: In het bovenste gedeelte bevordert een donkerbruine tint de concentratie tijdens het rijden; in het onderste gedeelte brengt een licht zadelbruin comfort en warmte in het interieur.

Nauwkeurige perforaties en gevlochten lederen banden voor de stoelbekleding en de glijstang benadrukken het ambachtelijke karakter van het interieur, dat traditioneel vakmanschap op het hoogste niveau combineert met moderne designprincipes.

Om bij weg te dromen BMW Concept Touring Coupé 07Hoogwaardig vakmanschap en oog voor detail zijn ook te vinden in de bagage die exclusief is ontworpen voor de BMW Concept Touring Coupé door het gerenommeerde lederatelier Schedoni in Modena. Deze op maat gemaakte bagageset bestaat uit twee ruime weekendtassen, een kleinere tas en een kledingtas, die perfect zijn afgestemd op de stijl en functionaliteit van de auto.Om bij weg te dromen BMW Concept Touring Coupé 05

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.