Nieuws

© Toyota

Officieel: Toyota Corolla Sedan

16 november 2018
Door Redactie
Na de Toyota Corolla Hatchback op de Autosalon van Genève en de Touring Sports op de Autosalon van Parijs, beleeft nu de Sedan als derde modelvariant zijn werelddebuut.

Van de Toyota Corolla zijn er sinds de lancering van de eerste generatie in 1966 meer dan 46 miljoen exemplaren in meer dan 150 landen verkocht. De nieuwe Corolla Sedan borduurt voort op het vloeiende en dynamische design van de twaalfde generatie van de Corolla. De Sedan heeft hetzelfde brede en lage voorkomen als de andere modelvarianten als uitvloeisel van het nieuwe TNGA-platform. Tegelijkertijd is de Corolla Sedan een op zichzelf staande modelversie binnen de Corolla familie mede dankzij een uiterlijk dat luxe uitstraalt.

De achterkant van de Corolla Sedan is geheel in lijn met de voorkant door zijn dynamisch gevormde bumper en stijlvolle kofferbakklep. De unieke achterlichten, specifiek voor de Sedan, worden door een chromen sierlijst met elkaar verbonden. LED-verlichting voor en achter met een heel eigen verlichtingssignatuur maakt de Corolla Sedan heel herkenbaar.

De 1.8-liter hybride elektrische-aandrijflijn produceert 122 pk. De aandrijflijn is stil, intuïtief en assertief. De zelfladende EV-technologie maakt opladen via een stekker niet nodig. De Corolla Sedan heeft lage eigendomskosten, een uitstekend verbruik van slechts 3.4 l/100 km (WLTP 4.3 l/100 km) en een CO2-uitstoot van slechts 77 g/km (WLTP 98 g/km). Tijdens dagelijks gebruik is het mogelijk om vijftig procent van de tijd elektrisch te rijden.

De nieuwe Corolla wordt gebouwd in de Toyota fabriek in Turkije. De Europese Corolla Hatchback, Touring Sports en de nu onthulde Sedan staan alle drie vanaf maart 2019 bij de Toyota dealer.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.