Nieuws

© PSA

Officieel: hier is de DS 9

24 februari 2020
Door Redactie
Na DS 7 CROSSBACK en DS 3 CROSSBACK vervoegt een grote elegante berline het aanbod van het jonge Franse premium merk. Met DS 9 bevestigt het merk DS zijn knowhow, zijn styling, zijn verfijning en zijn technologie met een wereldwijde ambitie.

Met een lengte van 4,93 meter en een breedte van 1,85 meter, en grote wielen met een diameter van 690 millimeter, lijkt de DS 9 veel imposanter dan de berlines uit zijn klasse. DS 9 wordt gebouwd op een nieuwe versie van het EMP2-platform en heeft een ongeziene wielbasis die zijn passagiers achteraan zeker zullen weten te appreciëren. Zijn design toont een silhouet met een aflopende daklijn, in de stijl van een fastback. 

E-TENSE: de kracht en het comfort van de plug-in hybride tot 360 pk 

DS 9 wordt aangeboden met een plug-in hybride E-TENSE motorisatie, die bestaat uit een PureTech turbobenzinemotor en een elektrische motor die gezamenlijk 225 pk produceren, waarmee tussen 40 en 50 kilometer (WLTP) emissieloos gereden kan worden dankzij een batterij van 11,9 kWh. 

De elektrische motor, die in de automatische versnellingsbak met acht verhoudingen is geïntegreerd, bereikt een maximaal vermogen van 80 kW (110 pk) en 320 Nm. Hij wordt enkel aangewend bij het vertrek om de acceleraties te boosten zonder snelheidslimiet en om emissieloos te rijden tot een snelheid van 135 km/u. 

E-TENSE motoren 

Het gamma zal weldra uitgebreid worden met twee andere E-TENSE motorisaties: 250 pk met tweewielaandrijving en een ruime autonomie, en 360 pk met een intelligente vierwielaandrijving. In China zal de versie E-TENSE 250 pk vanaf de lancering beschikbaar zijn. Alle versies worden aangeboden met een automatische versnellingsbak met acht verhoudingen. 

DS LOUNGE: de knowhow van de Franse luxe in functie van het reizen 

En wat als het comfort van de plaatsen achteraan eindelijk het niveau van de plaatsen vooraan zou evenaren? Met DS LOUNGE biedt DS Automobiles nu een hoogstaande knowhow aan de passagiers van DS 9. 

De verfijning van de natuurlijke materialen die intensief aangewend werden, met een boordplank die volledig met Nappa- leder werd bekleed en de horlogeband afwerking van de stoelen, toont aan welke zorg aan elk detail besteed werd. De kristal accenten, de aankleding in Alcantara® van de hele dakhemel en de zonneweringen, en de met leder beklede handgrepen nodigen uit om aangeraakt te worden. 

DS 9 is een wereldwijd model, dat in Frankrijk is ontworpen en in China wordt geproduceerd. De commercialisatie gaat van start in de tweede helft van 2020. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.