Nieuws

© CUPRA

Officieel: hier is de CUPRA Born

25 mei 2021
Door Redactie
CUPRA heeft met de Born vandaag zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto aan de wereld gepresenteerd.
006cuprabornaurorabluehighDe Born is het eerste 100% elektrische aangedreven model van het merk. De Born is leverbaar met een keuze uit twee elektromotoren. De basisversie heeft een vermogen van 150 pk en daarnaast is er 204 pk. Voor liefhebbers van pure prestaties is er (vanaf 2022) het e-Boost Performance-pakket, dat het vermogen ‘boost’ tot maximaal 231 pk. In combinatie met het 77 kWh accupakket vergt de sprint van 0-100 km/u dan slechts 7,0 seconden en bedraagt de maximale actieradius 540 kilometer. Met het 58 kWh accupakket is zelfs een 0-100-tijd van 6,6 seconden haalbaar. In de Born bevindt het accupakket zich in de bodem van de auto.
002cuprabornaurorabluehighCUPRA looks

Zoals elke CUPRA is ook de Born een echte eyecatcher. De voorzijde dankt zijn ‘shark nose look’ aan de sterk oplopende motorkap en scherp gelijnde, vlakke full LED-lichtunits. Ook accenten in koperkleur, zoals de omlijsting van de centrale luchtinlaat, de afwerking van de velgen en de logo’s, zijn typisch CUPRA.

Sportief, digitaal en ruim: het interieur

De CUPRA Born heeft standaard sportieve kuipstoelen. Deze zijn gedeeltelijk bekleed met het fraaie en duurzame SEAQUAL Yarn stof. De basis voor dit materiaal is plastic dat is verzameld uit zeeën, oceanen en rivieren. Ook het multifunctionele sportstuur is typisch CUPRA. Natuurlijk is het hoogwaardige interieur volledig gedigitaliseerd. Via het centrale ‘zwevende’ touchscreen (12 inch) zijn veel functies eenvoudig te bedienen. De naar eigen wens in te stellen Digital Cockpit geeft belangrijke (rij)informatie weer en het augmented reality head-up display laat de echte en de digitale wereld samensmelten door informatie direct in het zicht van de bestuurder op de voorruit én daarmee optisch op de weg te projecteren. 

100% connected

De Born is 100% connected. Met het Wireless Full Link-systeem zijn smartphones draadloos te koppelen, zodat Apple CarPlay en Android Auto gebruikt kunnen worden. Opladen van smartphones geschiedt in de Born eveneens draadloos. Dankzij het Beats audiosysteem is de sound perfect. Veel functies zijn te bedienen via het grote, centrale touchdisplay. Voor klimaat- en soundfuncties zijn er handige ‘sliders’. Daarnaast luistert de CUPRA Born simpelweg naar de bestuurder: via het gesproken commando ‘Hola, Hola’ wordt de stembediening geactiveerd.

CUPRA CONNECT brengt veel online functies onder handbereik en met de My CUPRA app is naast het laadproces ook de airconditioning - op afstand - aan te sturen. Bestemmingen kunnen eveneens via de app naar de auto worden gestuurd. Het navigatiesysteem kiest altijd de beste route dankzij slimme online verkeersinformatie. Natuurlijk laat het ook laadstations op de route zien. 

De CUPRA Born is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, in het hoofdkwartier in Martorell, en zal vanaf september in productie gaan in de fabriek in Zwickau, Duitsland. 

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.