Nieuws

Officieel: dit is de nieuwe Toyota GR Supra

14 januari 2019
Door Redactie

Toyota heeft vandaag het doek getrokken van de volledig nieuwe Toyota GR Supra, de vijfde generatie van Toyota’s legendarische sportauto Supra en het eerste GR-model dat geproduceerd wordt door Toyota GAZOO Racing en wereldwijd leverbaar is. 

Getest door Master Driver Akio Toyota

Toyota’s raceteam Toyota GAZOO Racing was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Toyota GR Supra, met name wat de rijeigenschappen betreft. De GR Supra is uitgebreid getest op de Nürburgring. Om er absoluut zeker van te kunnen zijn dat de GR Supra doet wat hij belooft, voelde aan het einde van de ontwikkelingsfase niemand minder dan Toyota topman en Master Driver Akio Toyoda de sportauto aan de tand op dit Duitse circuit. Pas na zijn goedkeuring werd groen licht gegeven. De GR Supra wordt door Toyota GAZOO Racing geproduceerd in Graz, Oostenrijk. 

Het kloppend hart van de GR Supra is een 3,0-liter zescilinder lijnmotor met een vermogen van 340 pk en een maximaal koppel van 500 Nm. Deze krachtbron is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. Het sprintje naar de honderd is in 4,3 seconden geklaard.

Lay-out van een klassieke sportauto

De Toyota GR Supra is overduidelijk een Supra. Het design aan de voor- en achterzijde en vooral de vorm van de geïntegreerde achterspoiler doen denken aan de vierde generatie Supra terwijl de langgerekte motorkap, het compacte passagierscompartiment en het ‘double-bubble’-dak verwijzen naar de Toyota 2000GT. De overeenkomsten met eerdere generaties Supra gaan verder dan alleen het design. Traditiegetrouw rust Toyota de nieuwe GR Supra uit met een voorin geplaatste zescilinder lijnmotor en achterwielophanging, de lay-out van een klassieke sportauto en een die je nog maar zelden tegenkomt bij huidige auto’s.

31 Toyota Supra Grey Studio


Hogedefinitie-instrumentarium met toerenteller met 3D-effect

De cockpit van de Toyota GR Supra combineert traditionele GT-kenmerken met hedendaagse functionaliteit en is dusdanig ontworpen dat de bestuurder zich volledig kan focussen op het rijden. Hierbij hebben de interieurdesigners zich laten inspireren door de sportieve lay-out van eenpersoonsraceauto’s. Het slanke dashboard is voor een extra goed zicht op de weg laag gepositioneerd. En voor een snelle bediening zitten de belangrijkste functies onder handbereik. De deurbekleding en zijkanten van de middenconsole zijn uitgerust met zachte kniebeschermers. Voor de vorm hiervan hebben de designers gebruikgemaakt van de race-ervaring van Toyota GAZOO Racing. Het met leder beklede 3-spaaks sportstuur met schakelpaddles biedt excellente grip en is voorzien van verschillende bedieningsfuncties. De bestuurder beschikt verder over een Head-Up Display zodat hij zijn ogen te allen tijde op de weg kan houden. De toerenteller met 3D-effect bevindt zich centraal in het 8,8-inch hogedefinitie-instrumentarium en daarmee recht voor de bestuurder. De digitale weergave van de snelheid is links te vinden. Aan de rechterkant worden navigatie en infotainment getoond.

De eerste exemplaren van de nieuwe Toyota GR Supra worden vanaf de nazomer van 2019 aan klanten geleverd.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.