Nieuws

© PSA

Officieel: dit is de nieuwe Peugeot 208

25 februari 2019
Door Redactie
Vandaag heeft Peugeot het doek getrokken van de nieuwe 208. De nieuwe Peugeot 208 is van bij de lancering verkrijgbaar met drie mogelijke energiebronnen: elektrisch, benzine en diesel. Zijn verzorgde en kwalitatieve design geeft hem een hoogwaardig karakter dat perfect aansluit bij de hogere positionering van het Peugeot-gamma.

De nieuwe Peugeot 208 wordt gebouwd op de jongste generatie van het CMP-platform (Common Modular Platform) van de PSA-groep. Deze nieuwe basis voor het B- en C-segment vult het gamma op basis van het EMP2-platform (Efficient Modular Platform) aan. 

De nieuwe Peugeot 208 meet zich een opvallende, hoogwaardige stijl aan, zonder enige chroomversiering, dat is de kracht van een expressief design en homogene proporties. De nieuwe generatie werd langer, breder en lager dan de huidige 208 en onderscheidt zich door een opvallende look met gestrekte en zuivere lijnen die sportiviteit ademen.

De nieuwe 208, die inspiratie put uit de concept car Peugeot FRACTAL, beschikt over een nieuwe en onuitgegeven generatie van de Peugeot i-Cockpit®, een onmisbaar element van het merk-DNA dat al meer dan vijf miljoen bestuurders wist te overtuigen. De Peugeot i-Cockpit® van de nieuwe 208 gebruikt dezelfde opstelling in drie niveaus als de andere modellen uit het gamma, voor een feilloze ergonomie.

Nieuwe Peugeot e-208: e-motion 

De nieuwe Peugeot e-208, is vanaf de lancering verkrijgbaar met een zuiver elektrische aandrijving. De e-208 produceert 136 pk en 260 Nm en heeft een 50 kWh groot accupakket dat in de bodem is geplaatst, waarmee hij tot 340 kilometer ver geraakt volgens de WLTP-cyclus.

De nieuwe Peugeot 208 biedt ook een compleet gamma verbrandingsmotoren van de nieuwste generatie. De benzinemotoren voldoen aan de Euro 6.d-norm, de dieselmotoren aan de Euro 6.d-temp-norm. Als uniek aanbod in het B-segment zijn de PureTech 100 en PureTech 130 verkrijgbaar met de EAT8-achttrapsautomaat. 

De nieuwe Peugeot 208 is verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus: Access, Active, Allure, GT Line en GT. 

De nieuwe Peugeot 208 zal in de herfst van 2019 worden gecommercialiseerd en zal op het komende salon van Genève in wereldpremière worden voorgesteld.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.