Nieuws

© BMW

Officieel: de elektrische BMW i5 Touring komt eraan!

15 maart 2023
Door Dieter Quartier

Terwijl Mercedes niet van plan is om een EQE Break te bouwen, bevestigt concurrent BMW vandaag dat er een Touring-versie komt van de nakende i5, de elektrische broer van de gloednieuwe 5-Reeks. Die kruist de degens met de op stapel staande Audi A6 Avant e-tron.

In navolging van de nieuwe BMW 7-Reeks krijgt de toekomstige 5-Reeks een elektrisch broertje, dat geheel volgens de logica i5 zal heten. En wat iedereen gehoopt had, wordt nu beaamd in München: er komt ook een Touring-versie. 

Tijdens de BMW Group Annual Conference 2023 maakte Oliver Zipse, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG, verdere details bekend over de nieuwe BMW 5-Reeks, waarbij hij aangaf dat de Vijf ook zal worden aangeboden als volledig elektrisch BMW M Performance model. "De volledig elektrische BMW i4 M50 laat zien hoe BMW dynamische prestaties en elektrische mobiliteit tot in de perfectie combineert", aldus Zipse. "Het was het best verkochte BMW M model wereldwijd in 2022. Een volledig elektrische performance versie van BMW M GmbH zal ook worden opgenomen in het nieuwe BMW 5-Reeks berlinegamma"

Met de komst van de BMW i5 berline in het premium executive segment, gevolgd door de BMW i5 Touring in 2024, zet de BMW Group de systematische uitbreiding van zijn volledig elektrische aanbod voort. De lancering van de nieuwe BMW 5-Reeks is gepland in het najaar.

De nieuwe BMW 5 Reeks wordt uitsluitend gebouwd in de BMW Group-fabriek in Dingolfing. De fabriek in Neder-Beieren is de grootste productielocatie van het bedrijf in Europa. De productie-opstart van de nieuwe BMW 5-Reeks valt samen met het 50-jarige jubileum van de fabriek. Het huidige portfolio omvat de BMW 7-Reeks en 8-Reeks en de volledig elektrische BMW iX.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.