Nieuws

Nog even geduld: DS 7 CROSSBACK

28 februari 2017
Door Redactie
DS, het luxemerk van Citroën, heeft voor het eerst een nieuwe, volwaardige SUV. De DS 7 CROSSBACK luidt een nieuw tijdperk in voor DS. In deze voor wereldwijde verkoop bestemde SUV met zijn hightech design wordt een verfijnde afwerking gecombineerd met technische innovaties.
De voorzijde met de horizontale, verchroomde DS WINGS oogt prestigieus door de krachtige, harmonieuze lijnen. Ook opvallend is de motorkap, met de subtiele ribbels in het midden, en de tweekleurige buitenspiegels die de lengte en de soliditeit van de DS 7 CROSSBACK benadrukken. De scherpe hoeken van de voor- en achterspatborden geven deze SUV een gespierde uitstraling. De rond de hoeken doorlopende achterklep laat de imposante achterzijde optimaal tot zijn recht komen. 

Twee brede display voor een innovatieve interface

Het fraaie design wordt voortgezet in het interieur, waarvan de twee centraal geplaatste 12-inch schermen meteen opvallen. Het eerste display is een primeur in het SUV-segment: het wordt gebruikt voor het navigatiesysteem en ook voor de multimedia interface, MirrorScreen en de DS CONNECT-functies. Het tweede scherm kan persoonlijk ingesteld worden en geeft de informatie van het digitale instrumentenpaneel weer. 

DS levert aanvankelijk drie benzinemotoren en twee diesels. Het benzinegamma bestaat uit een 130 pk sterke PureTech-variant en twee THP's. De lichtste is goed voor 180 pk, de sterkste levert 225 pk. Dieselen kan met een BlueHDi 130 en 180 pk sterke versie daarvan. Schakelen verloopt via een manuele 6-bak of een 8-traps automaat, afhankelijk van de gekozen motor.

Natuurlijk kan een plug-in hybride niet ontbreken. Die staat begin 2019 in de showroom en combineert een krachtige benzinemotor met twee elektromotoren (elk met een vermogen van 109 pk). Het systeemvermogen ligt op 300 pk en geheel elektrisch rijden zal mogelijk zijn over een afstand van 60 kilometer. In standaardmodus duurt het opladen 4,5 uur. In de snellaadmodus kan de accu in minder dan 2,5 uur worden opgeladen. 


Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.