Nieuws

© Nissan

Nissan introduceert vanaf nu alleen nog elektrische auto’s in Europa

25 september 2023
Door Stijn Blanckaert

Nissan gaat radicaal voor EV’s in Europa. Het Japanse merk zal naast het bestaande gamma dat gewoon te koop blijft vanaf nu alleen nog elektrische auto’s op de markt brengen op ons continent. Dat is vroeger dan eerst voorzien. 

 

Na de introductie van de Juke, de gloednieuwe Qashqai en X-Trail, alle drie met verbrandingsmotoren, is het dus gedaan met nieuwe benzines (of diesels) van Nissan in het Europese productaanbod. Vandaag biedt Nissan met de Leaf, een echte elektro-pionier, en de grote Ariya, al twee full EV’s aan. Tegen 2030 zullen alle auto’s in Nissans Europese gamma volledig elektrisch zijn. 

Eerste nieuwe EV wordt opvolger Micra  

De volgende Micra, die tegen 2025 wordt verwacht, technisch sterk zal aanleunen bij de elektrische Renault 5 en ook door Renault zal worden gebouwd in Douai, zal waarschijnlijk de eerste nieuwe elektrische Nissan zijn. Na die eerste komen er in de nabije toekomst echter nog heel wat meer EV’s van het merk onze kant op. Vandaag toonde Nissan trouwens de Concept 20-23, een elektrische sportieve hatchback die op de Formule E is geïnspireerd en mogelijk al wat designelementen van de toekomstige Micra onthult. 

De beslissing om vanaf nu enkel nog volledig elektrische auto’s op de markt te brengen betreft wel enkel de Europese markt. Op wereldvlak blijft de constructeur namelijk nog wel auto’s met verbrandingsmotoren introduceren, al zal het merk ook elders in de wereld sterker inzetten op elektrificatie. Tegen 2030 zal Nissan nog 27 modellen introduceren, waarvan 19 volledig elektrische. Voor Europa zijn enkel die laatsten dus van belang, aangezien de anderen niet meer naar hier zullen komen.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.