Nieuws

© Volvo

Nieuwe Volvo EX30: flink portie originaliteit en power in het segment van de compacte elektrische cross-overs

07 juni 2023
Door Dieter Quartier

De V40 is dood, leve de EX30: een elektrische cross-over die met zijn verfrissende design en ronduit sportieve prestaties hoge ogen gooit in het compacte segment. Ook digitaal en qua duurzaamheid springt de Volvo EX30 naar the next level.

 

Met een klassieke hatchback genre VW Golf valt geen geld meer te verdienen. Met een cross-over van een maatje kleiner des te meer. Haast elke constructeur heeft intussen een model in dit segment, behalve de premiumspelers. Bij BMW en Mercedes zoek je vergeefs naar een model onder de (i)X1 en de GLA/EQA. Audi heeft dan weer beslist om een punt te zetten achter de carrière van de Q2.Volvo EX30 autonieuws 05

Volvo waagt zich dus op een terrein dat anderen links laten liggen met de EX30, die er enkel als elektrisch model komt. Dat is immers de merkstrategie – over enkele jaren is het gedaan met de verbrandingsmotor in Göteborg. 

Gedeeld platform, vernieuwend Volvo-design

Het voordeel van Volvo is dat het deel uitmaakt van de machtige Geely-groep, die ook voor de helft eigenaar is van Smart (de andere helft is van Mercedes-Benz). Het zal dan ook weinigen verbazen dat de Volvo EX30 zijn technische basis deelt met de Smart #1.Volvo EX30 autonieuws 04

Hij is zo’n 4,23 meter lang, 1,84 meter breed (zonder de spiegels) en 1,56 meter hoog. Dat is flink wat compacter dan de XC40, waarvan hij zich op alle vlakken onderscheidt. Zo torent de EX30 beduidend minder hoog boven het asfalt uit. Hij lijkt eerder op een lichtjes verhoogde hatchback. Dat neemt niet weg dat hij bijzonder origineel voor de dag komt. De lichtblokken zijn vergelijkbaar met die van grote broer EX90, maar in profiel en achteraan tapt de EX30 uit een heel ander vaatje.

Volvo EX30 autonieuws 03De daklijn loopt geleidelijk af naar achteren, waar hij de opzwiepende gordellijn ontmoet ter hoogte van de C-stijl. Het dakpaneel wekt de illusie te zweven en mondt boven de kofferklep uit in een dikke spoiler. Het kleine achterruitje vormt een knik met de verticale onderzijde van de kofferklep, die als het ware ingekaderd wordt door de lichten.

Sober maar hypergeconnecteerd interieur

Het 12,3 duim grote hogeresolutiedisplay in het midden van het dashboard is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, dixit Volvo. De belangrijkste rij-informatie wordt bovenaan getoond, en er is een contextuele balk onderaan met snelkoppelingen naar de meest relevante functies wanneer je ze nodig hebt. Er is ook een 'rustweergave', waarbij enkel de essentiële informatie wordt weergegeven.Volvo EX30 autonieuws 08

Het systeem draait op Android Automotive van Google en omvat dan ook Google Assistant, Google Maps en Google Play store. Via een specifieke Volvo EX30-app krijg je bovendien toegang tot diverse diensten en kun je de auto op afstand monitoren en bedienen. Vanzelfsprekend zijn over-the-air updates mogelijk en is het systeem 5G-ready. Je kan je smartphone ook omtoveren tot een digitale sleutel.

Een leuk feature is de soundbar, die over de volledige breedte van het dashboard loopt en luidsprekers in de deuren overbodig maakt. Zo komt er opbergruimte vrij en spaar je materiaal uit. 

Volvo EX30 versies

Klanten kunnen kiezen uit vier verschillende interieurontwerpen of 'kamers' genaamd Breeze, Indigo, Mist en Pine, elk met een andere combinatie van gerecycleerde en hernieuwbare materialen. Zo zijn het dashboard en de deurpanelen opgebouwd uit geweven vlas, gerecycleerde jeansvezels of gemalen plastic van afgedankte raamkozijnen en rolluiken. 

De tapijten bestaan voor 100 procent uit gerecycleerde PET-flessen, de stoelbekleding is opgetrokken uit een biologisch materiaal dat gedeeltelijk is gemaakt van uit Finland en Zweden afkomstige dennenolie of gebreid textiel van gerecycled polyester. Naar leder zoek je vergeefs: Volvo stapt helemaal af van dierlijke materialen.

Volvo EX30 Single Motor, Extended Range en Twin Motor

Je kunt kiezen uit drie aandrijfcombinaties, de ene nog pittiger dan de andere. De instapper heet Single Motor, produceert al 200 kW (272 pk) en heeft aan 5,7 seconden genoeg om de klassieke sprint af te werken. Dat is werkelijk ongezien bij Volvo. Hij beschikt over een LFP-batterij (lithium-ijzerfosfaat) van 49 kWh netto waarmee hij 344 kilometer ver geraakt. 

Een trapje hoger staat de Extended Range, die dezelfde elektromotor op de achteras combineert met een LMC-accu (lithium-mangaan-kobalt) van 64 kWh netto om het rijbereik te boosten naar 480 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Vreemd genoeg pitst hij nog eens 0,4 seconden van de sprinttijd, terwijl hij toch zwaarder is.

Het gamma wordt vanboven afgetopt door de Twin Motor Performance. Twee elektromotoren produceren samen 315 kW (428 pk!) en sleuren de zware koets van de EX30 (hij weegt een kleine twee ton) in 3,6 seconden voorbij het 100 km/h-streepje. Zulke prestaties lijken niet te stroken met de veiligheidsfilosofie van Volvo, maar dat haast zich om te zeggen dat de EX30 net zo safe is als andere modellen van het merk.

EX30 Cross Country

Volvo vermeldt haast terloops dat er ook een Cross Country-variant komt van de EX30, voor klanten die het toch liever wat stoerder zien. Die zal wat hoger op zijn poten staan en allicht wat meer kunststof beschermpanelen krijgen voor avontuurtjes buiten de gebaande paden. Het is nog geduld oefenen tot 2024 om deze EX30 Cross Country in het echt te aanschouwen.

De andere EX30’s zijn over enkele weken al bestelbaar en de productie wordt in het najaar opgestart. Prijzen en specificaties voor de Belgische markt worden binnenkort vrijgegeven.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.