Nieuws

Nieuwe Toyota Hilux: het ultieme werkpaard

25 mei 2016
Door Redactie
De legendarische Toyota Hilux, die in 1968 werd gelanceerd en een jaar later naar Europa kwam, is al bijna vijftig jaar lang een dominante speler in het wereldwijde pick-up segment.
De onstopbare Hilux, die bekend staat om zijn kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, blijft verbazen door de Noordpool, de IJslandse vulkanen en Antarctica te veroveren en behaalde ook diverse podiumplaatsen in de Dakar Rally.

Het ultieme werkpaard

De nieuwe, achtste generatie van de Hilux wordt verkrijgbaar als Single Cab, Extra Cab met vier plaatsen en Double Cab met vijf plaatsen. Het ultieme werkpaard heeft een trekcapaciteit tot maar liefst 3.500 kilogram en heeft een enorme carrosseriestijfheid, hetgeen grote voordelen biedt in geaccidenteerd terrein. De nieuwe Hilux is gegroeid. Hij is nu 5.335 mm lang (+75 mm), 1.855 mm breed (+20 mm) en 1.815 mm hoog (-45 mm). De lengte van de laadbak is vergroot van 1.544 naar maximaal 1.645 mm, ongekend lang in dit segment.

Dieselmotor toonaangevend krachtig en zuinig

Toyota levert de nieuwe Hilux met een nieuwe efficiënte 2,4 liter D-4D-F dieselmotor (EURO 6) met 150 pk bij 3.400 tpm en 400 Nm trekkracht tussen 1.600 en 2.000 tpm. De dieselmotor is gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde 6-versnellingsbak. Voor de ‘Dubbele Cabine’-versies is tevens de nieuwe 6-trapsautomaat leverbaar. Het gemiddelde brandstofverbruik varieert van 6,8 tot 7,2 l/100 km (CO2-uitstoot: 177-189 g/km).

Actieve veiligheid

Toyota levert de nieuwe Hilux met een hele rits veiligheidsvoorzieningen. Toyota Safety Sense met PCS met voetgangersdetectie, rijstrookassinstentie (LDA) en verkeersbordenherkenning (RSA) en een complete remsturing met ABS, EBD, VSC en TSC (Trailer Sway Control).

Multimediasysteem met 7-inch touchscreen

Voor alle uitvoeringen van de beresterke pick-up zijn veel luxe items standaard of beschikbaar als optie. Smart Entry maakt instappen makkelijker dan ooit en het interieur is voorzien van een nieuwe, overzichtelijke middenconsole met een 7-inch touchscreen multimediasysteem – optioneel of zelfs standaard voorzien van navigatie. Het instrumentencluster bevat behalve analoge meters ook een fullcolour 4,2-inch TFT-scherm.

Meest verkochte pick-up ter wereld

De Hilux is wereldwijd ongekend populair. In 2015 zijn in Europa 34.000 exemplaren verkocht, goed voor een segmentaandeel van 23,1%. Wereldwijd zijn overigens in dat jaar zo’n 600.000 exemplaren verkocht.

De volledig nieuwe Toyota blijft een Hilux in hart en nieren. Toch wijdt hij ook een nieuw tijdperk in voor de pick-up met genoeg stijl, comfort, veiligheid en geavanceerde technologie om zelfs de meest veeleisende vrijetijdsgebruikers te verleiden.

Eind juni zal de hagelnieuwe Hilux arriveren bij de Toyota-dealers. Hij staat in de cataloog vanaf € 30.350.


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.