Nieuws

© SKODA

Nieuwe Skoda Fabia wint Red Dot Award-designprijs

04 mei 2022
Door Stijn Blanckaert
De compacte Skoda Fabia wint al voor de derde keer een Red Dot Award. Daarmee krijgt Skoda de internationale designprijs al voor de 17de keer. 

De nieuwe kleine Skoda kreeg de award van de internationale jury die de Fabia prees voor zijn opvallende design, de ruimtelijkheid en zijn evenwichtige totaalpakket.

De Fabia viel de jury op door zijn onderscheidende design. De hoekige led-koplampen lopen door tot aan de Skoda-grille. Net als de led-achterlichten hebben ze kristalachtige structuren die geïnspireerd zijn op Boheemse glaskunst.

Een ander eerbetoon aan het land van herkomst van de Fabia is te vinden op de voorportieren, die designdetails bevatten zoals de karakteristieke driehoek van de Tsjechische vlag. Vanbinnen viel de auto in de smaak door zijn symmetrisch ontworpen instrumentenpaneel, het vrijstaande centrale display en de horizontale sierlijsten.

8 designexperts uit 23 landen

De Red Dot Award is een van 's werelds meeste bekende designwedstrijden. 48 juryleden uit 23 landen, waaronder professoren, ontwerpers, journalisten en consultants, evalueren elke inzending op basis van criteria zoals functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. In 2022 wordt de Red Dot, een internationaal erkend keurmerk voor hoogwaardig productontwerp, voor de 67ste keer uitgereikt. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Red Dot Gala op 20 juni 2022 in Essen.

De nieuwste Red Dot Award voor de Fabia is al de zeventiende designprijs die de internationale jury aan het Tsjechische merk heeft toegekend. Skoda ontving de eerste Red Dot Award voor de Octavia Combi II in 2006. Na nog vier Red Dot Awards in de categorie Brand and Communication Design, won Skoda vorig jaar ook voor het eerst de prijs in de categorie Interface & User Experience voor de MySkoda smartphone app en het digitale designsysteem Skoda Flow.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.