Nieuws

Nieuwe Renault Scénic: VAB-Gezinswagen 2017

23 december 2016
Door Redactie
Mobiliteitsclub VAB organiseerde dit jaar de 30ste editie van de VAB- Gezinswagenverkiezing. In de categorie tot € 29.500 haalde de nieuwe Renault Scénic de overwinning binnen zowel bij de jury van autojournalisten als bij de jury van gezinnen. 

Na de Renault Zoé in de categorie “elektrisch” vorig jaar, valt de nieuwe Renault Scénic dit jaar in de prijzen met een overwinning in de categorie tot € 29.500. Zowel de vakjury als de gezinnen plaatste de Renault Scénic op een duidelijke eerste plaats met in het totaal 139 punten, voor de Peugeot 3008 (130 punten) en Skoda Octavia Combi (120 punten). 

De Renault Scénic TCe130 overtuigde de vakjury dankzij zijn “ruimte, design, vlot rijgedrag, aangename motor en interessante verbruikskost”. De gezinsjury merkte op dat “3 kinderzitjes gemakkelijk naast elkaar” konden worden geïnstalleerd. Verder waren de gezinnen onder de charme van het “rijcomfort, het mooie ontwerp, het leuke concept, het cockpit interieur, de stille motor, de afwerking en de interessante prijs”. 

Twintig jaar geleden vond Renault de compacte monovolume uit met Scénic, de Auto van het Jaar 1997. Vijf miljoen exemplaren later introduceert Renault een geheel nieuwe interpretatie van het segment met de vierde generatie van de Scénic. 

Toch behield de nieuwe Scénic de troeven die hem zo populair hebben gemaakt: moduleerbaarheid, ruimte, ergonomie, plezier aan boord. De nieuwe Scénic vindt het segment van de monovolumes opnieuw uit met een verleidelijke, praktische, performante en hoogtechnologische auto die tegelijk beantwoordt aan alle verwachtingen van gezinnen. 

LEES OOK: TEST: Renault Scénic en Grand Scénic

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.