Nieuws

Nieuwe Renault Kangoo Z.E.: 50 procent groter rijbereik

13 januari 2017
Door Redactie
Renault Pro+ presenteert op het Salon van Brussel de volledig elektrische nieuwe Kangoo Z.E. De nieuwe Kangoo Z.E. krijgt dankzij een nieuwe elektromotor en een nieuw batterijpakket een meer dan 50 procent grotere actieradius dan voorheen.
De Kangoo Z.E. is marktleider in het Europese segment van de elektrische bestelwagens. Sinds zijn lancering ontving de elektrische bestelwagen van Renault talrijke prijzen, waaronder die van 'International Van of the Year 2012'. De Kangoo Z.E. voldoet aan alle wensen van professionele klanten die het milieu willen ontzien en die erg te spreken zijn over zijn rijplezier, zijn laadvermogen en zijn competitieve gebruikskost.

De nieuwe Kangoo Z.E. biedt steeds een laadvolume van 3 tot 4,6 m3 en een laadvermogen van 650 kg. Hij kan steeds aangepast worden aan de professionele behoeften van de klant (bijvoorbeeld gekoeld voertuig, ambulance of pick-up). Hij biedt het rijplezier van een elektrisch voertuig, met een soepel en zacht rijgedrag, zoals bij een automatische versnellingsbak.

De nieuwe Kangoo Z.E. biedt belangrijke innovaties: een nieuwe batterij, een nieuwe motor, een nieuw krachtigere lader, de integratie van een warmtepomp met airconditioning en nieuwe verbonden diensten. De nieuwe Kangoo Z.E. biedt de grootst mogelijke actieradius voor een elektrisch licht bedrijfsvoertuig.

De nieuwe Kangoo Z.E. heeft een vergrote actieradius (270 km NEDC) dankzij een nieuwe batterij 'Z.E. 33' van 33 kWh. Deze nieuwe batterij, die het resultaat is van de expertise van Renault en LG Chem, berust op een belangrijke innovatie: de verhoging van de energiedichtheid. Deze innovatie bestaat erin de opslagcapaciteit van de batterij te verhogen, terwijl de afmetingen ervan gelijk blijven, waardoor het laadvermogen van het voertuig ongewijzigd blijft. De grotere actieradius is dus niet te danken aan de toevoeging van extra modules, maar aan een verbeterde chemie van de batterijcellen die de energiedichtheid verhoogt. Deze ingrijpende evolutie werd gerealiseerd zonder te raken aan de betrouwbaarheid of de gebruiksveiligheid.

De nieuwe Kangoo. Z.E. beschikt ook over een uiterst efficiënte nieuwe motor en een geoptimaliseerd elektronisch batterijbeheer. Deze elementen beperken het elektriciteitsverbruik van de auto tijdens het rijden en behouden tegelijk het vermogen. Deze 100% Renault R60-motor van 44 kW en 60 pk is afgeleid van de R75/90-motor van de ZOE. Hij wordt geproduceerd in de Renault-fabriek van Cléon (Frankrijk), de parel van de Groep voor de productie van motoren en transmissies met een hoge toegevoegde waarde.

Een nieuwe lader met dubbel vermogen

  • –  De nieuwe Kangoo Z.E. is uitgerust met een lader van de nieuwe generatie van 7 kW AC - 32 A, eenfasig, 230 V wisselstroom.

  • –  De nieuwe Kangoo Z.E. verbetert zijn laadtijd en kan volledig opgeladen worden in ongeveer 6 uur met een Wall Box 7 kW, dus in minder dan een nacht, voor meer autonomie.

  • –  Met de nieuwe Kangoo Z.E. kan een actieradius van 35 kilometer herwonnen worden in een uur laadtijd (in een gematigd klimaat), dus de duur van een eetpauze of de tijd die nodig is om het voertuig opnieuw te laden voor een nieuwe ronde.

  • –  Op die manier kan de nieuwe Kangoo. Z.E. de hele dag rijden en zelfs twee leverrondes uitvoeren (ochtend en namiddag). Daardoor kunnen de werkdag en de dienstverlening aan klanten geoptimaliseerd worden.

  • –  De nieuwe Kangoo Z.E. beschikt standaard over een laadkabel voor opladen via een Wall Box of een openbaar toegankelijk laadpunt. Hij beschikt ook over een laadkabel om het voertuig op te laden via een huishoudelijk of een beveiligd stopcontact (optie of standaard naargelang het land).

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.