Nieuws

© Daimler AG

Nieuwe Mercedes-Maybach S-Klasse krijgt V12

14 mei 2021
Door Stijn Blanckaert
Terwijl de “gewone” S-Klasse geen V12 meer krijgt, en ook de AMG-uitvoering van de S-Klasse het dus met minder cilinders maar elektrische ondersteuning zal moeten doen, biedt de fabrikant die nobele motor wel nog aan in de überluxueuze Mercedes-Maybach S, zo blijkt uit foto’s op de mediasite van Daimler.

V12. Het motortype is extreem exclusief, voorbehouden aan de absolute topklasse en door de steeds strengere CO2-normen met uitsterven bedreigd. Vandaag heeft BMW er (nog even) één in de aanbieding onder de motorkap van de M760i - 7-Reeks, en voor de rest moet je bij Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Bentley of Rolls-Royce zijn.

Terwijl eerst nog gedacht werd dat Mercedes voor nieuwe modellen niet langer van de twaalfcilinder gebruik zou maken had Daimler-topman Ola Källenius reeds bij de lancering van de S-Klasse in een exclusief gesprek aan Autonieuws.be verteld dat er zeker nog een V12 zat aan te komen. Dat blijkt nu ook officieel zo te zijn.
20C0535B 154S 680 wordt de typebenaming

De extra lange Mercedes-Maybach S-Klasse, waarvan Mercedes een reeks foto’s vrijgaf op de internationale mediawebsite, echter zonder bijgevoegd persbericht, wordt inderdaad (ook) uitgerust met de mythische V12, in de “S 680”-uitvoering. De zes liter grote krachtbron zou zo’n 630 pk en 1.000 Nm leveren en zat trouwens ook in de vorige Maybach S-Klasse, als S 650.

Voor het eerst lijkt de V12 hier gekoppeld te worden aan Mercedes’ 4MATIC-technologie.

De voor deze V12 al vorig jaar aangekondigde eerste nieuwe Mercedes-Maybach S-Klasse heeft een V8 in het vooronder, en in China is er ook een uitvoering met een zescilinder.

We verwachten binnenkort officieel te kunnen berichten over het nieuwe absolute topmodel.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.