Nieuws

© Mercedes

Nieuwe kleuren en beter infotainment voor Mercedes C en GLC

14 mei 2024
Door Alain Devos

Voor een echte facelift van de nog maar van 2021 daterende C-Klasse is het nog een beetje te vroeg. Mercedes voorziet voor zijn populaire berline en break en evengoed voor de er technisch nauw mee verwante GLC wel een verbeterd infotainment en ook wat extra lakkleuren om uit te kiezen.

 

Om met die laatste te beginnen, de catalogus is uitgebreid met Verde Silver Metallic en Alpine Grey Uni. Ja, het bedenken van namen voor koetswerkkleuren is echt wel een vak apart geworden. Aan de buitenkant van de Mercedes C-Klasse en GLC verandert er verder helemaal niets. Vanbinnen gebeurt dat dus wel, de berline, de break en de SUV krijgen de jongste generatie van het MBUX-infotainment mee. Nieuw zijn onder meer de 5G-verbinding en de mogelijkheid om extra en dus ‘externe’ apps te installeren.Nieuwe kleuren en beter infotainment voor Mercedes C en GLC

Slimmere auto

Als je Premium Plus Package neemt, krijg je er ook het MBUX Entertainment Package Plus bij. Dat omvat onder meer internetradio en muziek- en videostreaming in Dolby Atmos. De lay-out is aangepast en lijkt nu meer op die van smartphones, met artificiële intelligentie zijn er ook nog wat meer personaliseringsmogelijkheden. Denk dan aan onder meer het automatisch verwarmen van de zetels vanaf een bepaalde temperatuur en het afspelen van – echt waar – ‘romantische’ muziek in de Date Night-functie. Nieuw is ook de mogelijkheid een digitale sleutel voor de auto te maken en die te delen met tot zestien mensen. Voor sommige potentiële klanten misschien ook nog goed om weten, je kan het interieur nu ook volledig zonder leder krijgen. Dat verdwijnt dus zelfs van het stuurwiel.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.