Nieuws

© Lexus

Nieuwe kleine Lexus cross-over in aantocht – dit zijn de eerste details

22 mei 2023
Door Dieter Quartier

Op 5 juni is het zover: dan licht Lexus de sluier van de LBX. Die nestelt zich onder de UX en is gebaseerd op de succesvolle Toyota Yaris Cross.

 

Vandaag zijn premium B SUV’s erg dun gezaaid. Op de keper beschouwd zijn er slechts twee mededingers in dit segment, namelijk de DS3 en de Audi Q2. BMW en Mercedes-Benz hebben geen intentie om een graantje mee te pikken, zo blijkt. 

Volvo daarentegen wel, met de EX30, die technisch verwant is met de Smart #1. Beide auto’s zijn 100 procent elektrisch, maar niet iedereen is klaar voor een batterijvoertuig. Dat meent ook Lexus, die brood ziet in een hybride urban cross-overmodel.

Moederbedrijf Toyota heeft al zo’n model in huis, namelijk de Toyota Yaris Cross. Het lag dan ook voor de hand dat Lexus deze stads-SUV als basis zou nemen. De op stapel staande LBX zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid aangedreven worden door de gekende 1.5 VVTi-Hybrid.

Het hart van deze krachtbron is een driecilinder van 92 pk en 120 Nm die volgens de Atkinsoncyclus draait voor een hogere efficiëntie en een lager verbruik. Hij wordt ondersteund door een elektromotor van 80 pk die zijn stroom uit een lithium-ionbatterij tapt. De transmissie is in handen van een e-CVT-automaat.

Prijzen en uitrusting moeten we je nog schuldig blijven. Kom op 5 juni een kijkje nemen op onze website, want dan kunnen we je de Lexus LBX in geuren en kleuren voorstellen in een exclusieve video!

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.