Nieuws

© Hyundai

Nieuwe Hyundai Santa Fe: zevenzitter komt als hybride en plug-inhybride

29 november 2023
Door Dieter Quartier

Het zal weinigen verbazen dat Hyundai voor de nieuwe Santa Fe zijn toevlucht neemt tot geëlektrificeerde benzinemotoren, in casu een 1.6 GDI met vier cilinders. Dit zijn de eerste details.

 

Over de stijl en inrichting van de vijfde generatie Santa Fe berichtten we je eerder al. Zoals we vermoedden, lepelt Hyundai de gekende rechtstreeks ingespoten 1.6-viercilinder turbobenzine in de geblokte snuit. Die wordt steeds aan een zestrapsautomaat gekoppeld en bestaat in twee varianten: hybride en plug-inhybride.Photo3 InspireAdventure All NewSantaFe

In het eerste geval levert de benzinemotor 180 pk, in het tweede 160 pk. De gegevens van de elektromotor zijn nog niet vrijgegeven, maar als we naar het onlangs vernieuwde zustermodel Kia Sorento kijken, dan mogen we systeemvermogens verwachten die tussen de 200 en de 300 pk liggen. 

De accu van de PHEV zou naar verwachting 13,8 kWh groot zijn. Meer info volgt in de komende maanden.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.