Nieuws

© Ford

Nieuwe Ford Transit Connect: waarom elektrisch als plug-inhybride ook kan

30 januari 2024
Door Dieter Quartier

Fords LCV-afdeling zaait een beetje vertwijfeling. Enerzijds trekt het volop aan de elektrische (bestel)kar, anderzijds lijkt het te beseffen dat niet alle klanten klaar zijn voor full electric. De nieuwe Transit Connect komt er dus ook als plug-inhybride. 

 

Ford Pro onthult vandaag de gloednieuwe Transit Connect, de op één na kleinste bestelwagen uit zijn gamma. Inderdaad, die lijkt sprekend op de VW Caddy en dat hoeft niet te verwonderen, want de modellen werden gezamenlijk ontwikkeld. Nieuwe Ford Transit Connect waarom elektrisch als plug inhybride ook kan autonieuws 01

Wat hij te bieden heeft? Een laadvolume tot 3,7 m³, vierwielaandrijving als optie, een digitale cockpit met alle mogelijke connectiviteit en een hele resem geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen. Voor de aandrijving zorgen klassieke tweeliter-diesels (oef) of dus een plug-in hybride, die een elektrische actieradius van 110 kilometer zou bieden. De batterij kan ook aan een snellader kunnen opgeladen worden, met een vermogen van 50 kW.

Het thermische hart van de Ford Transit Connect PHEV wordt gevormd door een 1.5 EcoBoost benzinemotor, die in combinatie met een elektromotor 150 pk en 350 Nm aan koppel op de vooras zet via een gerobotiseerde zesbak met dubbele koppeling. De hybride Ford Transit Connect kan 770 kg aan belading vervoeren en een sleep van maximaal 1.400 kg trekken.

Wat de koetswerktypes betreft: je kunt kiezen tussen een standaard en een lange wielbasis en uit een enkele of dubbele cabine. Ford heeft het in die optiek over een revolutionair flexibel zitconcept, waarbij klanten hun voertuig snel en eenvoudig kunnen ombouwen van een comfortabele vijfzitter tot een ruime bestelwagen met twee plaatsen.Nieuwe Ford Transit Connect waarom elektrisch als plug inhybride ook kan autonieuws 03

De Transit Connect wordt in het voorjaar van 2024 in productie genomen en de eerste leveringen van de dieselversies staan gepland voor de herfst van dit jaar. De PHEV’s zijn dus nog niet meteen verkrijgbaar.

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.