Nieuws

© Ford

Nieuwe Ford Tourneo Connect krijgt 5 sterren van EuroNCAP

02 maart 2022
Door Stijn Blanckaert
EuroNCAP knalde weer een aantal auto’s tegen de muur. Een ervan is de nieuwe Ford Tourneo Connect. De vanaf dit voorjaar leverbare gezinswagen van Ford haalde meteen de hoogste score van vijf sterren.De nieuwe Ford Tourneo Connect kreeg van EuroNCAP scores van 84% voor de bescherming van volwassenen en 82% voor de bescherming van kinderen, inclusief maximale punten in crashtests met zijwaartse barrières. De onafhankelijke voertuigveiligheidsautoriteit waardeerde ook de rijhulpfuncties van de Tourneo Connect, waaronder Driver Alert, Lane-Keeping System en de autonome remtechnologie Pre-Collision Assist. 

De Tourneo Connect sluit zich met die score aan bij de elektrische Mustang Mach-E, de Explorer Plug-In Hybrid, de Kuga, de Puma, de Focus, de Fiesta en de Mondeo die allen een maximale veiligheidsscore van 5 sterren van Euro NCAP behaalden.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.