Nieuws

© Renault

Nieuwe elektrische Renault Trafic E-Tech: dagelijks bruikbaar dankzij comfortabel rijbereik

21 september 2023
Door Dieter Quartier

De Renault Trafic, een ware bestseller die sinds 1980 al meer dan 2,4 miljoen klanten wist te overtuigen, is voortaan verkrijgbaar in een zuiver elektrische variant. De batterij van 52 kW biedt een rijbereik tot 322 kilometer over de WLTP-cyclus.

 

De Renault Trafic Van E-Tech Electric erft alle kwaliteiten die zijn dieselbroers de voorbije veertig jaar tot een succes hebben gemaakt. Hij is verkrijgbaar in twee lengtes (5,08 en 5,48 meter) en twee hoogtes (1,967 en 2,498 meter), biedt een laadvolume van 5,8 tot 8,9 m³ en kan voorwerpen tot wel 4,15 meter vervoeren in het geval van de L2-versie met laadklep in de scheidingswand.03 Nieuwe Renault Trafic E Tech electric maakt aanbod elektrische bedrijfswagens compleet

Ook qua gewichten vergt hij geen compromissen van zijn gebruiker: hij kan 920 kilogram trekken en biedt een nuttig laadvermogen van 1,1 ton. Voeg daarbij de nagenoeg eindeloze ombouwmogelijkheden en je krijgt een bijzonder competitief werkpaard dat tegen elke taak bestand is, in de stad en daarbuiten.

Mobiel kantoor

Als pionier bood de Trafic Van als eerste bedrijfsvoertuig een 'mobiel kantoor' aan. Door de middelste zetel neer te klappen kan de rugleuning worden omgevormd tot een bureau met een opbergvak voor een notitieblok of een tafeltje om te eten. Dankzij de Renault Trafic Van is deze ingenieuze uitrusting uitgegroeid tot een 'must' voor professionals.

De opbergruimten in de cabine hebben een totale inhoud van 88 liter (19,7 liter ter hoogte van de console, 14,6 liter in de deuren en 54 liter ter hoogte van de achterbank). Naargelang de afwerking wordt het handschoenkastje vervangen door een ‘Easylife’-lade, die haar grote inhoud (6,6 liter) toegankelijker maakt voor de bestuurder dankzij het ingenieuze openingsmechanisme.

Tot 300 kilometer rijbereik

Met zijn nieuwe lithium-ionbatterij met een capaciteit van 52 kWh biedt de Trafic Van E-Tech Electric een rijbereik tot 297 kilometer over de WLTP-cyclus. Dat volstaat voor de meeste gebruikers om hun dagelijkse verplaatsingen in alle sereniteit af te leggen, en garandeert bovendien de laagste gebruiks- en bezitskosten.

De batterijen genieten acht jaar of 160.000 kilometer garantie. Binnen die periode worden ze kosteloos vervangen indien hun capaciteit afneemt tot minder dan 70 procent van de nominale waarde.

Voor de aandrijving zorgt een 90 kW (122 pk) en 245 Nm sterke elektromotor voorin. Een Eco-modus die het vermogen van het voertuig beperkt, optimaliseert het rijbereik en er is ook een 'long range'-versie met een maximumsnelheid van 90 km/h, die een rijbereik van 322 kilometer mogelijk maakt.

7,22 of 50 kW

Om de batterij op te laden biedt Nieuwe Trafic Van E-Tech electric de keuze uit drie soorten laders: een eenfasige wisselstroomlader van 7 kW, een wisselstroomlader van 22 kW om sneller te laden aan openbare laadpalen en een gelijkstroomlader van 50 kW, die echter pas volgend jaar beschikbaar zal zijn.05 Nieuwe Renault Trafic E Tech electric maakt aanbod elektrische bedrijfswagens compleet

De Renault Trafic E-Tech Electric wordt in Frankrijk gebouwd. De bestellingen van de L2-versies (H1 & H2 en dubbele cabine) worden in oktober geopend en de eerste leveringen vinden plaats eind van het jaar, terwijl dat voor de L1-versies (H1 en dubbele cabine) respectievelijk november en begin 2024 is.

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.