Nieuws

Na flitsmarathon nu ook nationale controleactie ‘Afleiding achter het stuur’

17 mei 2024
Door Stijn Blanckaert

Nu de zoveelste flitsmarathon er weer op zit wordt de volgende controleactie van de federale en lokale politie alweer aangekondigd. Op dinsdag 21 en woensdag 22 mei organiseren ze gedurende 48 uur een grote actie tegen afleiding achter het stuur. Een verwittigd man…

 

Op dinsdag 21 en woensdag 22 mei organiseert de Geïntegreerde Politie voor de vijfde keer een nationale controleactie ‘Afleiding achter het stuur’. Gedurende 48 uur zullen de Federale Wegpolitie en de Lokale Politie extra controleren op afleiding tijdens het rijden, onder andere op gsm-gebruik achter het stuur. 

Tijdens de vorige editie van de actie ‘Afleiding achter het stuur’ in oktober 2023 werden in totaal 2.934 overtredingen vastgesteld en 520 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. 2.522 bestuurders werden toen betrapt op gsm-gebruik achter het stuur, 412 op andere vormen van afleiding.  

Wie met de gsm in de hand rijdt is hoe dan ook al niet goed bezig, maar wie dat doet op 21 en 22 mei is dus dubbel verkeerd en maakt meer dan ooit kans op een fikse boete en zelfs de intrekking van zijn dierbare rijbewijs. Opletten is de boodschap.

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.