Nieuws

Mogelijk fusie tussen LeasePlan en ALD Automotive in de maak

27 oktober 2021
Door Stijn Blanckaert
Leasing-grootmachten Leaseplan en ALD Automotive bevestigen onderhandelingen over een mogelijke fusie. Wanneer beide mobiliteitsbedrijven zouden samengaan vormen ze samen de grootste leasingmaatschappij ter wereld.

De geruchten dat Société Générale, eigenaar van leasingmaatschappij ALD Automotive, in onderhandeling is met de eigenaars van LeasePlan over een mogelijk samengaan van beide ondernemingen zijn vandaag bevestigd door zowel Société Générale als LeasePlan zelf.

In beide persberichten wordt echter benadrukt dat het om gesprekken gaat en dat er geen enkele garantie is dat ze ook tot een feitelijke fusie zullen leiden. 

Als beide ondernemingen inderdaad zouden samengaan, ontstaat de grootste leasingmaatschappij ter wereld, en wordt grote concurrent Arval, dat afhangt van BNP Paribas, in de schaduw gezet door zijn twee grote concurrenten die samen zo’n 3,7 miljoen voertuigen zouden gaan beheren.

LeasePlan is een van oorsprong Nederlands leasingbedrijf dat tot een aantal jaar geleden een parel aan de kroon van de Nederlandse ABN Amro bank was. Na de financiële crisis van het einde van het eerste decennium van deze eeuw werd het overgenomen door Volkswagen Bank en twee investeringsfondsen uit het Midden-Oosten. Volkswagen nam de aandelen van de andere twee partners enkele jaren geleden over en verkocht LeasePlan  op zijn beurt door aan een consortium van pensioen- en investeringsfondsen die niet van een bank of automerk afhangen. Daardoor is LeasePlan de grootste onafhankelijke leasingmaatschappij ter wereld, met ongeveer 1,9 miljoen auto’s in portefeuille.

ALD Automotive is een dochteronderneming van de Franse bank Société Générale en is in 43 landen actief terwijl het zo’n 1,76 miljoen voertuigen beheert. Als dochter van die grote Franse bank is ALD de grote rivaal van Arval, dat op haar beurt een dochteronderneming is van die andere grote Franse bank BNP Paribas.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.