Nieuws

© Volvo

Modeljaarupdate voor Volvo EX30 zorgt voor detailaanpassingen

29 maart 2024
Door Stijn Blanckaert

De bijzonder goed onthaalde compacte elektrische cross-over van Volvo is nog maar enkele maanden op de markt maar kreeg voor het modeljaar 2025 al een aantal aanpassingen. Die maken komaf met een van de kritiekpunten op de auto: de moeilijk te bedienen stuurwielknoppen. Verder introduceert Volvo onder meer een extra combinatie van buitenkleur en interieurafwerking en wordt de ‘gratis’ standaardkleur gewijzigd.

 

Een van de kritiekpunten van de EX30 waren de virtuele stuurwieltoetsen die onhandig waren in het gebruik omdat ze virtueel onder één afdekking zaten en dus niet op de tast bediend konden worden. Daar wordt aan verholpen door de montage van nieuwe, duidelijker vormgegeven stuurwielknoppen op alle EX30’s van het modeljaar 2025. Of die knoppen later ook op de reeds geleverde EX30’s van modeljaar 2024 kunnen geplaatst worden is nog niet duidelijk. 

Cloud Blue nieuwe standaardkleur 

De kleur Vapour Grey, die tot op heden zonder meerkost werd aangeboden, is vanaf nu betalend en staat voor € 895 in de prijslijst. In de plaats daarvan wordt het populaire Cloud Blue dat je op de foto’s ziet nu de standaardkleur die zonder meerkost gekozen kan worden.Modeljaarupdate voor Volvo EX30 zorgt voor detailaanpassingen autonieuws

Op de Plus-uitvoering is vanaf nu ook het Luxury Seat-pack met twee elektrisch bediende voorstoelen verkrijgbaar voor € 900. Een verdere aanpassing betreft een extra keuzecombinatie voor de buitenkleur en de interieuraankleding. Het Moss yellow-geel, de meest opvallende kleur uit het aanbod die op de Plus- en Ultra-varianten kan gekozen worden, is vanaf nu ook te combineren met de blauwe ‘Indigo’-binnenbekleding en niet meer alleen met het groene Pine-interieur.  

Daarnaast wordt ook een luchtvochtigheidssensor voor een efficiënter gebruik van de airco aan de uitrusting toegevoegd. Alle EX30’s krijgen verder nieuwe software (1.2.1) en de reeds geleverde exemplaren worden automatisch over-the-air geüpdatet. Vanaf week 16 van dit jaar (15 tot 21 april) rolt Volvo via een bijkomende over-the-air-update ook de integratie van Android Auto en Apple CarPlay uit voor alle EX30’s. 

Aan de buitenkant herken je de EX30 van het nieuwe modeljaar door de verhuis van de modelaanduiding. Terwijl die op Modeljaar 2024 nog op de C-stijl prijkte verhuist ze nu naar de achterklep.Modeljaarupdate voor Volvo EX30 zorgt voor detailaanpassingen

De EX30 Single Motor staat als basisuitvoering Core met de kleine accu van 51 kWh nog steeds voor € 38.990 in de catalogus en komt daarmee nog voor de rest van 2024 in aanmerking voor de Vlaamse EV-subsidie van € 5.000 voor particulieren, vzw’s, stichtingen, zelfstandigen en vrije beroepen.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.