Nieuws

Met de nieuwe Peugeot 2008 wordt het succes verder gezet

18 februari 2016
Door Redactie
De Peugeot 2008 verscheen in 2013 op het toneel met enkele sterke argumenten. Kopers waren erg te spreken over zijn elegante lijn en sterke prestaties. Het verkoopvolume is jaar na jaar blijven groeien, waardoor de totale wereldwijde productie maar liefst 515.000 exemplaren bedraagt. In Europa vertaalt dat succes zich in een sterke podiumplaats die hij niet meer uit handen gaf.

De Peugeot 2008 is een echt succesmodel in het segment van de compacte SUV's. Hij kan schermen met een toonaangevend rijgedrag en biedt een unieke rijervaring.

Het design geeft de typische stijlelementen in dit segment een gespierde en robuuste toets: wielkastverbreders, een verticaal radiatorrooster en bodemplaten beschermen het koetswerk en de inzittenden terwijl het golvende dak, de dakstangen, de karakterlijn op de achterdeuren en de dakspoiler bijdragen tot het geraffineerde design. De verdonkerde koplampen en klauwvormige 3D-achterlichten verwijzen al naar de toptechnologie aan boord. Binnenin onderstreept de lichtsfeer de rijkelijke materialen en de zorg voor elk detail.

De nieuwe GT Line-uitvoering biedt een sportieve en tegelijk chique sfeer in de kleuren rood en zwart. Met die transversale afwerking sluit de Peugeot 2008 zich aan bij de hogere positionering van het merk.

De Peugeot i-Cockpit® staat garant voor sensaties die hun gelijke niet kennen in dit segment.

Grip Control*, de geavanceerde tractiecontrole van de nieuwste generatie, is verkrijgbaar op benzine- en dieselmotoren met handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Het systeem wordt geleverd in combinatie met Mud&Snow-banden van het type Goodyear Vector 4Seasons, voor maximale veelzijdigheid in alle seizoenen.

Het geconnecteerde infotainmentsysteem omvat de functie Mirror Screen waarmee de bestuurder het scherm van zijn MirrorLinkTM- of Apple Carplay®-compatibele smartphone kan dupliceren op het scherm in de auto.

De Peugeot 2008 maakt stadsritten een stuk eenvoudiger. Active City Brake kan de ernst van ongevallen verminderen of ongevallen zelfs helemaal vermijden. Park Assist automatiseert het parkeren. De achteruitrijcamera geeft de omtrek van de auto weer om manoeuvres te vereenvoudigen.

Het gamma bestaat uit PureTech- en BlueHDi-motoren die aan de Euro 6-normen voldoen, naar keuze met handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Ze leveren vermogens van 82 tot 130 pk voor een CO2-uitstoot tussen 96 en 114 g/km. De BlueHDi-motoren beantwoorden aan de Euro 6-normen dankzij de exclusieve combinatie van een SCR-katalysator met een roetfilter met additief, de meest doeltreffende technologie op de markt. Vier motoren werpen zich op als de CO2-kampioen van hun segment, waaronder de nieuwe 1.2 PureTech 130 S&S BVM6.


Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.