Nieuws

© Daimler

Mercedes-Maybach introduceert "DIGITAL LIGHT"

11 maart 2018
Door Redactie
De toekomst van autoverlichting is voor een select aantal Mercedes-Maybach klanten binnenkort al werkelijkheid: de revolutionaire koplamptechnologie DIGITAL LIGHT met nagenoeg verblindingsvrij grootlicht in HD-kwaliteit en een resolutie van meer dan 2 miljoen pixels gaat binnenkort in beperkte serieproductie voor de Mercedes-Maybach S-Klasse.“Met een resolutie van meer dan 1 miljoen pixels per koplamp creëert DIGITAL LIGHT niet alleen de ideale lichtcondities voor elke rijsituatie; het breidt ook de zichtbare ondersteuning van onze rijassistentiesystemen verder uit”, aldus Ola Källenius, lid van de raad van bestuur van Daimler AG voor Group Research en Mercedes-Benz Cars Development.
De revolutionaire koplamptechnologie DIGITAL LIGHT maakt geavanceerde rijassistentie en communicatie met de bestuurder mogelijk. Bovendien creëert het onder alle omstandigheden de perfecte lichtopbrengst. DIGITAL LIGHT biedt nog meer precisie dan de MULTIBEAM LED-koplampen en minimaliseert het risico op verblinding van andere weggebruikers. DIGITAL LIGHT levert als integraal onderdeel van de totaalstrategie Intelligent Drive een belangrijke bijdrage aan een verhoogde veiligheid in het wegverkeer.

De nieuwe koplamp bevat een chip met meer dan 1 miljoen microreflectoren, ofwel meer dan 2 miljoen per auto. Camera- en sensorsystemen in de auto herkennen andere weggebruikers. Krachtige computers analyseren vervolgens binnen milliseconden de data en digitale navigatiekaarten en geven de koplampen op basis daarvan commando’s voor optimale aanpassing van de lichtbundel in elke situatie.

HD-koplampen met innovatieve functies

Met behulp van de innovatieve, softwaregestuurde DIGITAL LIGHT-technologie kunnen tevens symbolen in HD-kwaliteit op het wegdek worden geprojecteerd. Daarmee biedt het systeem de bestuurder niet alleen belangrijke informatie in zijn blikveld: als een vervolgstap maakt het ook communicatie met de omgeving mogelijk.
Bij wegwerkzaamheden worden twee lichtbanen die de breedte van de auto markeren op de rijbaan van de bestuurder geprojecteerd. Deze markeringen helpen de bestuurder zich beter te oriënteren.

Extra voetgangermarkering

Wanneer de auto een voetganger binnen de gevarenzone bij de weg ‘ziet’, attendeert een op deze persoon gerichte pijl op het wegdek de bestuurder daarop. Dit vormt een uitbreiding op de markering die reeds beschikbaar is bij de adaptieve groolichtassistent.

Afstandsmarkering

Deze functie ondersteunt de bestuurder bij het instellen van de afstand die voor de betreffende situatie geschikt is. Wanneer de bestuurder de afstandsassistent DISTRONIC PLUS inschakelt of de afstand wijzigt, verschijnt er een bijbehorende markering op de weg.

Een auto met DIGITAL LIGHT-technologie kan de bestuurder ook waarschuwen voor bepaalde gevaren en daarover relevante informatie op het wegdek geven. Wanneer de auto bijvoorbeeld onbedoeld de eigen rijbaan verlaat en op de naastgelegen rijbaan richting tegemoetkomend verkeer dreigt te rijden, wordt een rijbaanmarkering op de weg geprojecteerd.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.