Nieuws

© Mercedes

Mercedes-Maybach Haute Voiture is het auto-antwoord op Haute Couture

14 december 2022
Door Stijn Blanckaert
Omdat er altijd en markt is voor nóg meer luxe, raffinement en exclusiviteit doet Mercedes-Maybach wat ook bij de absolute top van de mode gebeurt: het stelt een strikt beperkte en peperdure reeks van een exclusief ontwerp voor. Hier gebeurt dat in de vorm van de S-Klasse Haute Voiture, die moet fungeren als uithangbord van het vakmanschap en de mooiste materialen die Mercedes-Maybach in huis heeft.

22c0420 005De Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture is de tot 150 genummerde exemplaren gelimiteerde productievariant van een auto die in mei als concept car werd gepresenteerd. Hij wordt als echt collector’s item gepositioneerd en werd gisteren voor het eerst getoond op een evenement in – hoe kan het ook anders voor een dergelijke auto – Dubai. 

Sophisticated luxury

De S-Klasse Haute Voiture is volgens Gordon Wagener, Chief Design Officer van Mercedes-Benz Group, “een van de meest extravagante modellen die het merk ooit heeft gemaakt en de ultieme belichaming van sophisticated luxury.” 

De basis voor de limited edition-uitvoering is een Mercedes-Maybach S 680 met V12-motor (wij konden diens broer met de V8, de S 580, recent nog testen) maar gaat nog een stuk verder dan die donor. Hij wordt met de hand geassembleerd in het “Atelier” in de fabriek in het Duitse Sindelfingen en wordt aan de buitenkant voorzien van een exclusieve tweekleurige lak, een combinatie van nauticblauw metallic bovenaan en een lichte rosékleur onderaan. De velgen zijn eveneens in nauticblauw metallic uitgevoerd. Bij het openen van de deuren verschijnen er geanimeerde Mercedes-Maybach patronen met behulp van led-techniek.
22c0420 009Ook binnen werden de donker nauticblauwe en roségouden tinten verwerkt met daarnaast kristalwitte en opaalwitte elementen rond het witlederen interieur. De inspiratie uit de haute couture is terug te vinden in de bouclé-stof die als rode draad in heel de auto terug te vinden is en is uitgevoerd in de tinten blauw, beige, roségoud en goud, dat ook terugkomt in de stoelbekleding en kussens. 

Accenten in kristalwit leder op de consoles, portieren en sierkussens, vloermatten gemaakt van linnen en mohair, roségoudkleurige champagneflûtes en haute voiture-plaquettes in de portieren maken het geheel af.

Om de bijzondere ervaring compleet te maken, wordt de S-Klasse Haute Voiture geleverd met een speciale car cover met Maybach- en Haute Voiture-logo en een handgemaakte box die net als de auto is genummerd van 1 tot 150. De box bevat een schaalmodel en een sleutelhanger.

Tassencollectie

De productieversie komt ook met een tassencollectie, die begin 2023 in de Maybach Icons of Luxury boetieks en in de online store zullen worden verkocht. De in verschillende stijlen en maten en in beperkte oplage verkrijgbare tassen zijn eveneens handgemaakt van geselecteerde materialen die ook in het interieur van de auto worden gebruikt.
22c0420 016Over de prijs wordt (nog) niet gecommuniceerd, maar reken maar op een bedrag dat begint met een 3 en daarna nog vijf andere cijfers…

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.