Nieuws

© Mercedes

Mercedes GLA en GLB krijgen nieuwe neus en extra uitrusting

16 maart 2023
Door Dieter Quartier

In navolging van de A- en B-Klasse krijgen nu ook hun SUV-afgeleiden een facelift halverwege hun carrière. Niks spectaculairs, maar toch enkele interessante evoluties, dus.

GLB 35 4MATIC (Kraftstoffverbrauch kombiniert 9,4-8,9 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert 214-203 g/km) Exterieur: spectral blue; Interieur: leather black // GLB 35 4MATIC (combined fuel consumption 9.4-8.9 l/100 km, combined CO2 emissions 214-203 g/km) exterior: spectral blue; interior: leather blackDe bijgewerkte GLA en GLB herken je aan hun nieuwe grille die op een hertekende bumper rust. Daarbij komt nog de gemoderniseerde lichtsignatuur in de standaard high-performance ledkoplampen en de led-achterlichten. 

Het vrijstaande dubbele scherm is een van de highlights in het opgewaardeerde interieur. Het omvat nu standaard een 7” en een 10,25” display voor respectievelijk het combi-instrument en het multimediadisplay. Twee 10,25” displays in widescreenlook zijn optioneel leverbaar. 

Extra standaarduitrusting 

Mercedes-Benz heeft de standaarduitrusting van de GLA en GLB opgewaardeerd en de aanbodstructuur vereenvoudigd. Zo omvat de basisuitrusting naast het lederen stuurwiel en de ledkoplampen ook de grootlichtassistent, een achteruitrijcamera en het USB-pakket.GLB 35 4MATIC (Kraftstoffverbrauch kombiniert 9,4-8,9 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert 214-203 g/km) Exterieur: spectral blue; Interieur: leather black // GLB 35 4MATIC (combined fuel consumption 9.4-8.9 l/100 km, combined CO2 emissions 214-203 g/km) exterior: spectral blue; interior: leather black

Smartphones kunnen draadloos verbinding maken met het voertuig via Apple CarPlay of Android Auto Wireless. Voor nog meer connectiviteit heeft de GLA nu een extra USB-C-aansluiting.

Uitgebreid aanbod geëlektrificeerde aandrijvingen

Alle benzinemotoren van de nieuwe GLA en GLB zijn geëlektrificeerd. Het motorengamma omvat viercilinders met standaard een zeven- of achttraps DCT-transmissie met dubbele koppeling. De mild-hybrids zijn uitgerust met een in de riem geïntegreerde starter-generator op 48 volt, die het vermogen boost met 10 kW. 

Bovendien recupereert deze starter-generator energie tijdens het remmen en uitrollen en voorziet zo zowel het 12V-boordnet als de 48V-accu van elektrische energie. De 2.0-dieselmotor stelt het zonder deze technologie – hij houdt het bij een klassiek start-stopsysteem, maar is daarom niet minder geavanceerd.

Verbeterde plug-inhybride

De doorontwikkelde plug-in hybride aandrijflijn van de GLA 250 e kenmerkt zich vooral door een hoger prestatieniveau. De grotere bruikbare energie-inhoud van de doorontwikkelde hoogspanningsaccu zorgt ook voor een grotere elektrische actieradius. Het vermogen van de elektromotor is met 5 kW toegenomen tot 80 kW, terwijl het systeemvermogen gelijk blijft. 

Qua laden zijn er nog steeds drie opties beschikbaar: naast de 3,7 kW standaardoptie kan de accu nu optioneel worden geladen met driefasige wisselstroom van 11 kW. Verder is het mogelijk om de accu te laden met gelijkstroom en tot 22 kW. 

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.