Nieuws

© Fiat

Meer details over sympathieke elektrische Fiat Topolino vrijgegeven

04 juli 2023
Door Stijn Blanckaert

Nadat Fiat de übersympathieke kleine Topolino eind mei zonder bijkomende informatie al eens toonde heeft het merk nu meer informatie vrijgegeven over haar eigen variant van de Citroën AMI en Opel Rocks-e

 

In ons artikel van 31 mei konden we de Topolino al tonen, maar toen was nog niet duidelijk dat Fiat van de nieuweling twee versies op de markt brengt: een ‘gesloten’ variant en de ‘open’ Topolino Dolcevita. Beiden delen wel dezelfde kleur, Verde Vita genaamd, hebben dezelfde wielen en delen ook hun interieur. 

Fiat voorziet een reeks personalisatiemogelijkheden met onder meer een – dit is geen grap – handdouche “voor gebruik op het strand aan de Italiaanse kust”.  

De gesloten versie kan worden gepersonaliseerd met stickers met houteffect op de portieren, terwijl voor de open Dolcevita-versie stickers (met strepen zoals op een zomertent) op het dak kunnen worden aangebracht. Meer details over sympathieke elektrische Fiat Topolino vrijgegeven autonieuws 15Beide versies zijn uitgerust met een bagagerek achteraan, de Dolcevita Box - een functionele strook stof waarin persoonlijke spullen kunnen worden opgeborgen - en achteruitkijkspiegels in vintage-stijl met chroomeffect. De twee modellen verschillen van elkaar door de toevoeging van Dolcevita-dorpels en deurkoorden op de open versie en een zonneklep op het dak op de gesloten versie.  

5,4 kWh voor 75 kilometer 

Het 562 kg zware autootje, dat ook bestuurd kan worden door 16-jarigen met een AM-rijbewijs, is 2,53 lang en haalt met zijn elektromotor van 6 kW en 44 Nm precies 45 km/h. Zijn accu van 5,4 kWh zorgt voor een rijbereik van 75 kilometer (met een opgegeven verbruik van 9,4 kWh/100 km) en kan in minder dan vier uur aan een stopcontact opgeladen worden. Er zijn twee plaatsen in de Topolino. Die staan zoals bij zijn technisch identieke broers binnen Stellantis niet op één lijn. Verder krijgt de Topolino voor 63 liter aan opbergruimtes, waaronder één tussen de bestuurder en de passagier waarin een koffer geplaatst kan worden. 

De Topolino zal vanaf 2024 in de Belux te koop zijn.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.