Nieuws

Mazda RX-Vision Concept wint Autodesignprijs

10 juni 2016
Door Redactie
De Mazda RX-Vision heeft de Car Design Award 2016 in de categorie concept car gewonnen. Het sportmodel won de prijs voor de meest opvallende bijdrage aan de ontwikkeling van autodesign en de award is een nieuwe onderscheiding voor dit spectaculaire prototype en natuurlijk voor de designers van Mazda. Kevin Rice, Europees design directeur van Mazda, nam de prijs afgelopen woensdag in ontvangst op het Autosalon van Turijn Parco Valentino.
De RX-Vision versloeg tijdens de verkiezing een opmerkelijke groep rivalen op de shortlist, waaronder de Alpine Vision Concept, de BMW 3.0 CSL Hommage, de Pininfarina H2 Speed Concept en de Porsche Mission E Concept. De Mazda won in januari dit jaar al de award voor ‘Most Beautiful Concept Car of the Year’ bij het 31e Festival Automobile International in Parijs, niet lang na zijn debuut vorig jaar november op de Tokyo Motor Show 2015.

Met een knipoog naar de erfenis van Mazda’s achterwielaangedreven sportauto’s met de motor voorin belichamen de gestroomlijnde vormen van de RX-Vision, geïnspireerd op de veelgeprezen Kodo – Ziel van Beweging designfilosofie van het merk, pure prestaties. Het laaghangende ontwerp is vooral te danken aan de compacte aard van wat onder de motorkap zit, de volgende generatie SKYACTIV-R rotatiemotor. Mazda is de enige autofabrikant die van deze bijzondere technologie een succes heeft weten te maken en wil daar ook mee door blijven gaan.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.