Nieuws

Mazda presenteert twee premières op de Tokyo Motor Show 2017

11 oktober 2017
Door Redactie
Mazda Motor Corporation zal op de Tokyo Motor Show 2017 twee concept cars onthullen: één die een voorbode vormt van de volgende generatie producten van het merk en één die de designvisie van Mazda voor de naaste toekomst toont. Uiteraard showt Mazda ook de nieuwe SKYACTIV-X benzinemotor als technologisch hoogstandje op de autoshow, die van 28 oktober tot en met 5 november voor het publiek is geopend.

De concept van de compacte hatchback, die de volgende generatie technologie en design laat zien, vormt een wereldpremière in Tokio. Hij beschikt over de nieuwste SKYACTIV-architectuur en de volgende generatie technologieën, gebaseerd op Mazda's mensgerichte ontwerpfilosofie, die optimale functionaliteit bieden. Het studiemodel wordt aangedreven door de SKYACTIV-X, 's werelds eerste commercieel beschikbare benzinemotor met compressieontsteking. Het resultaat is een fraaie combinatie van verfijnde dynamische prestaties en een opvallend exterieur.

De design-concept is een voorbeeld van de volgende generatie ontwerpen van Mazda, een verdere uitdieping van de wereldwijd bekende Kodo-designtaal, zoals deze in 2012 op de Mazda CX-5 debuteerde.

Ook wordt de Mazda CX-8 getoond, een nieuwe crossover SUV met drie zitrijen en met een aantal updates van de 2.2 liter SKYACTIV-D dieselmotor. Op de stand van Mazda staat ook een speciale versie van de MX-5 onder de naam Red Top. Deze MX-5 is voorzien van een donkere kersenrode kap en auburn nappa lederen bekleding.


Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.