Nieuws

Mazda MX-5 RF vanaf € 26.090

13 december 2016
Door Redactie
Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de MX-5 RF. Het geheel nieuwe model met inklapbare hardtop op basis van de MX-5 Roadster is in België te koop vanaf € 26.090. Daarmee heeft de MX-5 RF een meerprijs van € 3.500 ten opzichte van de Roadster. 
De MX-5 RF belichaamt volledig de Jinba Ittai-filosofie van het merk, waarbij bestuurder en auto in perfect in harmonie zijn, het meest kenmerkende aspect van de MX-5 gedurende zijn inmiddels 27-jarige geschiedenis. De RF is een vervolg op de MX-5 met inklapbare hardtop van de vorige generatie. De nieuwe kap opent en sluit met het omzetten van een schakelaar en dat kan bij snelheden tot 10 km/u. Net als zijn voorganger beschikt de MX-5 RF over één van de snelst te openen en sluiten hardtops en combineert op geraffineerde wijze de voordelen van een elektrisch bedienbaar dak met een opvallend nieuw design, dat perfect past bij het op het Kodo-design geïnspireerde exterieur van de MX-5 met soft-top. Met een uiterst verfijnde stuurinrichting en wielophanging reageert de MX-5 RF net zo goed als zijn perfect uitgebalanceerde broer, terwijl (niet geheel verrassend) het interieur meer rust biedt met het dak gesloten.

De Retractable Fastback werd voor het eerst onthuld op de New York International Auto Show in maart dit jaar en de spectaculaire uitvoering van de legendarische Roadster vormde het hoogtepunt van de Mazda stand op Goodwood bij zijn Europese première, afgelopen juni. De MX-5 RF staat uiteraard ook te bewonderen op het Salon van Brussel 2017.

Eerder dit jaar was de vierde generatie van de MX-5 het eerste model ooit dat zowel de titel ‘World Car of the Year’ als die van ‘World Car Design of the Year’ wist te winnen tijdens de 2016 editie van deze prestigieuze verkiezing. Vanaf de introductie in Europa, afgelopen najaar, heeft de ‘ND’ tot op de dag van vandaag al minstens 70 awards gewonnen, in navolging van de 225 die door de eerste drie MX-5 generaties zijn binnengesleept. De totale productie van de MX-5 bereikte op 22 april van dit jaar de 1.000.000 eenheden.


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.