Nieuws

© MAZDA

Mazda MX-5 met Kinetic Posture Control voor nog meer rijplezier

16 februari 2022
Door Stijn Blanckaert
We geven het graag toe, we zijn fan van Mazda’s kleine roadster en testten hem reeds in verschillende uitvoeringen. Voor modeljaar 2022 krijgt de MX-5 nieuwe Kinematic Posture Control-technologie voor een beter bochtengedrag.

Zowel bij de 184 pk-uitvoering als bij onze twee tests met de toenmalige versie met de tweeliter van 160 pk en bij de RF met het harde wegklapdak waren we enthousiast over het snedige rijgedrag van Mazda’s lichte roadster. Maar de Japanners zijn niet van het type dat op zijn lauweren rust en introduceren met Kinematic Posture Control (KPC) een nieuwe technologie die het rijgedrag van de MX-5 nog verbetert.

KPC verbetert de inherente capaciteiten van de multilinkophanging achteraan, waarvan de structuur werd ontworpen om te voorkomen dat het koetswerk van de auto omhoogkomt bij het remmen. Wanneer de MX-5 nu een bocht neemt – vooral bij hoge G-krachten – remt het nieuwe systeem lichtjes af op het binnenste achterwiel om dit 'antilift'-effect te versterken, waardoor het overhellen van het koetswerk wordt onderdrukt en de MX-5 op een solide, evenwichtige manier wordt gestabiliseerd. 

In de praktijk blijft de MX-5 daardoor in alledaagse rijomstandigheden ontspannen en wendbaar, met veel feedback op de weg. Wordt het lastiger, bijvoorbeeld op een erg bochtige weg, dan herkent KPC onmiddellijk een snelheidsverschil tussen de achterwielen en reageert de technologie door het interventieniveau te verhogen om zo de reactie van de achterkant te verscherpen en de auto te stabiliseren.

KPC is standaard op alle MX-5 modellen vanaf modeljaar 2022. De MX-5 is verkrijgbaar vanaf € 30.390 als roadster en € 32.890 als RF met het harde wegklapdak. Mazda biedt de MX-5 1.5 Skycruise met 132 pk trouwens ook aan in Private Lease vanaf € 389 per maand.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.