Nieuws

Mazda lanceert "Friends of MX-5"

07 april 2016
Door Redactie
Mazda lanceert vandaag ‘Friends of MX-5’, een nieuwe platform, ontworpen om alle fans van de iconische MX-5 Roadster in Europa iets terug te geven. Onderdeel daarvan is een raceprogramma, waarbij deelnemers kans maken op een finale in de raceversie van de nieuwe MX-5 ND op een legendarisch Amerikaanse circuit, Mazda Raceway Laguna Seca.

‘Friends of MX-5’ biedt unieke voordelen en aanbiedingen, waaronder ‘once-in-a-lifetime’ ervaringen, voor zowel liefhebbers van autorijden als geïnteresseerden in bijvoorbeeld muziek en kunst.

De MX-5 is een echte rijdersauto en daarom vormt het racen een integraal onderdeel van het inaugurele jaar van ‘Friends of MX-5'. Daartoe ondersteunt Mazda reeds bestaande MX-5 raceseries in Europa en zal het via het ‘Friends of MX-5’ programma een Europese MX-5 Cup organiseren op het online raceplatform iRacing.

Kwalificatie voor de Europese finale in Barcelona vindt plaats via de bestaande nationale competities in vijf landen (Nederland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Polen en Zweden), de nieuwe iRacing MX-5 competitie en via simulatorracen op Mazda-evenementen in Europa.

Degenen die zich plaatsen voor de Europese finale zullen zich in Barcelona moeten bewijzen achter het stuur van een volledig in race-specificatie getunede Mazda MX-5 ND Cupracer. De vijf besten gaan naar de prestigieuze Mazda Global MX-5 Cup Final op Laguna Seca in Californië.

“Het ‘Friends of MX-5’ programma is voor Mazda een geweldige manier om iets terug te doen voor onze vaste schare enthousiastelingen, terwijl het ook nieuwe fans zal aantrekken, met unieke ervaringen en aanbiedingen die verder gaan dan puur automotive", vertelt Wojciech Halarewicz, Vice-President Communicatie van Mazda Motor Europe. "Het raceprogramma geeft ook aan waar de wortels van de MX-5 liggen en opent uitdagende mogelijkheden voor diegenen die het rijden in een MX-5 op het hoogste niveau willen ervaren".

Mazda nodigt hierbij alle ‘vrienden van de MX-5’ uit om mee te doen en het plezier en de passie die het merk Mazda uitstraalt met elkaar te delen. Deelnemers zullen met de regelmaat van de klok worden geïnformeerd over voordelen en unieke aanbiedingen, die naarmate het aantal ‘Friends’ groeit, verder zullen worden uitgebreid. 

Meer informatie over het ‘Friends of MX-5’ programma is te vinden op de Friends of MX-5 Facebook pagina.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.