Nieuws

© Mazda

Mazda CX-5 hijst zichzelf (nog eens) in het nieuw

15 september 2021
Door Dieter Quartier

Houden de meeste merken het bij één facelift per modelcyclus, dan schaaft Mazda zijn producten wat couranter bij. De succesvolle CX-5 krijgt voor modeljaar 2022 onder meer een nieuwe neus, een verbeterd rijgedrag, extra uitrusting en nieuwe speciale reeksen.

2021 CX 5 IPM5 GERLHD C34 EXT SportMazda heeft zijn SkyActiv-architectuur verder verbeterd met aanpassingen aan het koetswerk, de ophanging en de zetels om het rijcomfort te verhogen en vermoeidheid tegen te gaan. Ook werden de rolgeluiden sterk teruggedrongen, met name op ruwe ondergrond zoals grind.
2021 CX 5 IPM5 GERLHD C35 EXT SportDe neus van de CX-5 MJ2022 werd getooid met een krachtig nieuw radiatorrooster, dat een meer driedimensionale look verenigt met het bekende vleugeldesign. De lichtblokken voor- en achteraan werden eveneens hertekend en het gamma werd uitgebreid met een nieuwe koetswerkkleur, Zircon Sand.

De basisuitvoering CX-5 draagt dezelfde naam als het model zelf. Hij beschikt standaard over ledkoplampen, 19” gepolijste en gefacetteerde lichtmetalen velgen, een HD-achteruitrijcamera en Mazda’s nieuwe Mazda Connect-systeem met 10,25”-scherm, navigatiesysteem en Mazda Connect-services.

Newground, de eerste nieuwe speciale reeks, onderscheidt zich door een zilverkleurige afwerking voor de bodembescherming, de voor- en achterbumpers en de deurlijsten, zwarte buitenspiegels, accenten in limoengroen voor het radiatorrooster en zwarte gefacetteerde lichtmetalen velgen van 19”. Het interieur combineert een bekleding in kunstleder met groene stiknaden en groene randen rond de verluchtingsroosters.

De nieuwe uitvoering Enso beschikt standaard over een zonnedak (behalve voor de SkyActiv-D met 150 pk), een digitaal 7”-instrumentenbord en een audiosysteem van Bose.

Homura, de tweede speciale reeks, bouwt voort op de troeven van zijn voorganger en biedt een opvallende, atletische en nog sportievere look, dankzij een glanzend zwarte afwerking voor het radiatorrooster, de merktypische vleugel vooraan, het onderste deel van de bumpers, de wielkasten, de deurlijsten en de buitenspiegels. De 19” lichtmetalen velgen zijn afgewerkt in zwarte metaalkleur en het radiatorrooster vooraan omvat rode accenten. Rode stiknaden sieren ook de zetels, het stuurwiel, de versnellingspook en de deurpanelen in kunstleder.

De topversie ‘Takumi’ combineert een uniform, eenkleurig koetswerk dat de schoonheid van de dynamische Kodo-stijl in de verf zet. De sterk glanzende lak van de 19” lichtmetalen velgen komt de massieve metaallook van de wagen ten goede. Het interieur kan schermen met soepel aanvoelend Nappaleder en de luxueuze texturen van echt hout.
2021 CX 5 IPM5 GERLHD C06 INT High 1Ook beschikt de CX-5 MJ2022 voortaan over een draadloze lader voor Qi-compatibele smartphones in de middenconsole. 

Het opgewaardeerde gamma i-Activsense-veiligheidssystemen van de CX-5 omvat voortaan de functie Cruising & Traffic Support (CTS). CTS gaat vermoeidheid bij de bestuurder tegen door in fileverkeer het gaspedaal, het rempedaal en het stuur te bedienen. En tot slot werden de adaptieve led-koplampen (ALH) verbeterd om een fijnere regeling van de lichtbundel te verzekeren.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.